Μπαν Κι Μουν: «Ελάτε τώρα σε συμφωνία για το κλίμα, για το κάλο της ανθρωπότητας» - iefimerida.gr

Μπαν Κι Μουν: «Ελάτε τώρα σε συμφωνία για το κλίμα, για το κάλο της ανθρωπότητας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της Διάσκεψης για το Κλίμα του ΟΗΕ στο Παρίσι και με διαφαινόμενη την διστακτικότητα των ηγετών να συμφωνήσουν, ο επικεφαλής του οργανισμού, Γενικός Γραμματέας Μπαν Κι Μουν καλεί τους ηγέτες των χωρών να «αφήσουν για λίγο στην άκρη το εθνικό τους συμφέρον και να συμβιβαστούν για το κοινό καλό».

Σε ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην γαλλική πρωτεύουσα, ο Νοτιοκορεάτης επικεφαλής του ΟΗΕ δήλωσε ότι «αυτή ήταν η πιο δύσκολη διεθνής διαπραγμάτευση που έχω συμμετάσχει.»
Έχουν ήδη υπάρξει δημοσιεύματα που αναφέρονται στις ενέργειες χωρών, κυρίως των πετρελαιοπαραγωγών ή των γνωστών υπερδυνάμεων που παραγάγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, που προσπαθούν μέχρι και την τελευταία στιγμή να σαμποτάρουν μια κοινή δέσμευση και ειδικότερα να απαλείψουν κάθε αναφορά σε στόχους (κυρίως στον 1,5 βαθμό αύξηση της θερμοκρασίας).

Μπαν Κι Μουν: «Ελάτε τώρα σε συμφωνία για το κλίμα, για το κάλο της ανθρωπότητας» | iefimerida.gr 0

ο Μπα Κι Μουν με την επικεφαλής του τμηματος του ΟΗΕ για το κλίμα, Κριστιανα Φιγκουέρες, στο Παρίσι


«Οι διαφορές μεταξύ των κρατών παραμένουν, πρέπει όμως οι κυβερνήσεις να πάρουν μια τελική απόφαση για το καλό ολόκληρης της ανθρωπότητας» επεσήμανε ο Μπαν Κι Μουν. Παραδέχθηκε δε ότι τα ζητήματα στα οποία συγκρούονται τα διάφορα έθνη είναι πρώτον το εύρος που θα πρέπει να έχουν τα μέτρα που θα ληφθούν και δεύτερον, ποιος θα πληρώσει αυτό το κόστος και ειδικότερα, αν σε αυτό θα συμμετάσχουν και οι αναπτυσσόμενες χώρες.
Οι οικοδεσπότες της Διάσκεψης πάντως, οι Γάλλοι, ανακοίνωσαν ότι αύριο, το απόγευμα του Σαββάτου θα έχει ολοκληρωθεί και θα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο της κοινής απόφασης. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας πιο συγκεκριμένα, ο Λορέν Φαμπιούς, δήλωσε μετά την συνάντηση του με τον Γραμματέα του ΟΗΕ ότι θα παρουσιάσει αύριο το βράδυ, στις 21:00 (τοπική ώρα) το προσχέδιο στους 190 εκπροσώπους των χωρών που συμμετέχουν στην Διάσκεψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ