Αυτό το παιδί έκανε τον πλανήτη 7 δισεκατομμύρια! - iefimerida.gr

Αυτό το παιδί έκανε τον πλανήτη 7 δισεκατομμύρια!

πληθυσμός γης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτοικος γης, νούμερο 7δισεκατομμύρια... Τρεις χώρες διεκδικούν τον τίτλο πως ο άνθρωπος νούμερο 7δις θα είναι υπήκοός τους. Ρωσία, Ινδία, και Φιλιππίνες δηλώνουν πως το αυτές «έχουν» το βρέφος που γεννήθηκε με την αυγή της 31ης Οκτωβρίου 2011, ημέρα όπου ο ΟΗΕ ανακήρυξε πως ο πληθυσμός της γης θα ξεπεράσει τα 7δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν η πλάστιγγα μάλλον γέρνει προς τις Φιλιππίνες, καθώς η μικρή Ντανίκα, γεννήθηκε δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα σε δημόσιο νοσοκομείο της Μανίλας.

Πιο συγκεκριμένα δύο είναι οι περιοχές της Ρωσίας, η Καμτσάκα, και το Καλίνινγκραντ, που «διεκδικούν» τον τίτλο. «Η χώρα μας αρχίζει στην Καμτσάτκα και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι το νεογέννητο αυτό είναι το πρώτο που γεννήθηκε στη Ρωσία την ημέρα κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης φτάνει τα επτά δισεκατομμύρια», τόνισε ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής, για τον δικό τους «υποψήφιο» που γεννήθηκε 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και θα ονομαστεί Αλεξάντερ (Αλέξανδρος).

Πάλι εντός Ρωσίας (στην Ευρώπη αυτή την φορά), στο Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία, γεννήθηκε ο Πιοτρ Νικολάγεφ στις 00:02 τοπική ώρα και διεκδικεί τον ίδιο τίτλο.

Τον ίδιο τίτλο διεκδικεί και ένα νεογέννητο κοριτσάκι στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας, σύμφωνα με φιλανθρωπική οργάνωση. Η βρετανική οργάνωση «Plan International» ανακοίνωσε την γέννηση της Ναργκίς στις 07:20 τοπική ώρα σε κέντρο υγείας του Μαλ, ενός απομακρυσμένου χωριού του κρατιδίου.

Αλλά ένα βρέφος που γεννήθηκε στη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων φαίνεται να είναι ο άτυπος νικητής του διαγωνισμού αυτού, καθώς και αυτό γεννήθηκε 2 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. «Δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι το νούμερο 7 δις της γης» δηλώνει χαρούμενη η μητέρα του βρέφους κρατώντας στην αγκαλιά το δεύτερο παιδάκι της.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ η 31η Οκτωβρίου 2011 είχε οριστεί ως η ημέρα όπου ο πληθυσμός της γης θα ξεπεράσει τα επτά διεσκατομμύρια ανθρώπους, δώδεκα ακριβώς χρόνια μετά το ρεκόρ των έξι δισεκατομμυρίων.

Τότε, ο ΟΗΕ είχε επιλέξει τον Αντνάν Νέβιτς, που γεννήθηκε στο Σαράγεβο (Βοζνία-Ερζεγοβίνη) ως τον «νικητή», όμως αυτή την φορά ο οργανισμός αποφάσισε να μην ακολουθήσει αυτήν την διαδικασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ