Η «συγνώμη» Τσίπρα και τα μποφόρ στο Προεδρικό Μέγαρο

Σε παγωμενο κλίμα, χωρίς χαμόγελα και διαχύσεις άρχισε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξη Τσίπρα που διεξάγεται ήδηστο προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας ο οποίος αποχώρησε από την παρέλαση όταν τον αποκάλεσαν προδότη δεν αποδίδει πρόθεση και σχεδιασμό για τα συνθήματα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι εξαιρετικά εκνευρισμένος για την πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγη ώρα μετά τα επεισόδια και όχι μόνον δεν καταδίκαζε τα έκτροπα αλλά έκανε λόγο για «αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής», χωρίς ούτε καμία καταδίκη για τη φραστική επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας.
Και ναι μεν την επομένη ημέρα, μετά από πολλές ζυμώσεις και διαφωνίες ο κ. Τσίπρας ανέλαβε την πρωτοβουλία να εκδώσει μια «μεσοβέζικη» ανακοίνωση που σημειώνει ότι «οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπο και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν εκφράζουν τον Συνασπισμό, όμως ακόμη κι έτσι η στάση του κόμματος είναι εξαιρετικά αμφίσημη.

Η συνέχεια της ανακοίνωσης και η αποστροφή ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αποτελεί σύμβολο ενότητας του λαού και να είναι εγγυητής της πιστής εφαρμογής του Συντάγματος και της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος», αποδεικνύει ότι το χάσμα μεταξύ των κυρίων Τσίπρα και Παπούλια δεν μπορεί να κλείσει εύκολα.

Αυτό το οποίο μένει να απαντηθεί σήμερα κατά τη συνάντησή τους είναι αν ο κ. Τσίπρας θα μπει στην ουσία των απόψεών του ή αν απλώς θα ζητήσει τυπικά συγνώμη και θα αναφερθεί στην άποψη του κόμματός του ότι δηλαδή πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές. Το τελευταίο φυσικά μόνον σημειολογικό ενδιαφέρον έχει καθώς όλοι γνωρίζουν ότι πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή δυνατότητα παρέμβασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ