Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ): Η πρότασή του για κλιμακωτή μείωση των μεγάλων συντάξεων - iefimerida.gr

Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ): Η πρότασή του για κλιμακωτή μείωση των μεγάλων συντάξεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μείωση των βουλευτικών συντάξεων κατά 50% εφόσον λαμβάνουν και άλλη σύνταξη προτείνει ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς ζητώντας παράλληλα από το υπουργείο Εργασίας να δώσει διευκρινιστικά στοιχεία για τις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχων που λαμβάνουν αθροιστικά από 2 έως 10 συντάξεις.


Σε ερώτησή του στη Βουλή, η οποία υπογράφεται από 17 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί το υπουργείο Εργασίας να δώσει και τ ις κατηγορίες των συνταξιούχων που λαμβάνουν συντάξεις άνω των 3000 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, σε παρέμβασή του σε αρμόδια επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Γ. Δημαράς ζήτησε τη μείωση των συντάξεων βουλευτών κατά 50% εφόσον λαμβάνουν και άλλη σύνταξη, την προστασία των χαμηλών συντάξεων και την εφαρμογή μέτρων, όπως η επέκταση του εργόσημου, για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας. Ο Γ. Δημαράς παρουσίασε σχέδιο για την κλιμακωτή μείωση των μεγάλων συντάξεων, με το οποίο θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο χωρίς να κοπεί ούτε ένα ευρώ στις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο Γ. Δημαράς: «Η κατάσταση που βιώνουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι και να πούμε όλη την αλήθεια στους πολίτες. Δεν μπορούμε να διεκδικούμε χωρίς να κάνουμε σωστούς λογαριασμούς. Δεν μπορούμε να κόβουμε τις χαμηλές συντάξεις και να μην πειράζουμε τις υψηλές συντάξεις των βουλευτών. Δεν μπορούμε να συζητάμε για περικοπές προνοιακών επιδομάτων και να υπάρχουν κατηγορίες συνταξιούχων που να λαμβάνουν χρήματα 3 και 4 φορές περισσότερα από εν ενεργεία εργαζόμενους ή να λαμβάνουν ταυτόχρονα ένα μεγάλο αριθμό συντάξεων.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ