Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν νεύρα -«Για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι» - iefimerida.gr

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν νεύρα -«Για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η κυβέρνηση εφαρμόζει το τρίτο μνημόνιο και παίρνει τις πλέον δύσκολες αποφάσεις για την ελληνική κοινωνία, ενώ άλλα έλεγε προεκλογικά, οι υπουργοί της σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι αντιδράσεις του κόσμου, πετούν την μπάλα στην εξέδρα και τα βάζουν με τους δημοσιογράφους.

Μέσα σε μία ημέρα, υπουργοί της κυβέρνησης προχώρησαν σε επιθέσεις και χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων και ρεπόρτερ που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ενδεικτικό του νέου δόγματος των υπουργών «για όλα φταίνε οι άλλοι» ήταν οι στάσεις των κκ Τρύφωνα Αλεξιάδη και Παύλου Πολάκη. Η αγωνία τους μάλιστα για να καλύψουν τα δικά τους λάθη ήταν τέτοια που έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν ρεπόρτερ ακόμα και για πολιτικές σκοπιμότητες.

Από τη μία ο κ. Αλεξιάδης, αφού προκάλεσε αλαλούμ με τη νομοτεχνική βελτίωση για τη συλλογή αποδείξεων και το 2015, για την οποία ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν μιλήσει, αποφάσισε πως για το μπάχαλο με τα πίσω μπρος του ΥΠΟΙΚ φταίει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παππούς.
Ο κ.Αλεξιάδης αδυνατώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του για το χάος που ο ίδιος και το ΥΠΟΙΚ είχαν προκαλέσει μία ημέρα νωρίτερα, πραγματοποίησε στον τηλεοπτικό αέρα εκπομπής προσωπική επίθεση στον δημοσιογράφο, κατηγορώντας τον ότι παίζει κομματικά παιχνίδια. Απείλησε, μάλιστα, όλους τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι στο εξής θα λέει τα ονόματά τους στη βουλή, όταν του δημιουργούν πρόβλημα.

Αυτό όμως που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ήταν τα όσα είπε ο αναπληρωτής Υγείας Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους «πεκινουά» και «μαντρόσκυλα της διαπλοκής». Το αποκορύφωμα ήταν ότι ο κ. Πολάκης είπε «Χιβ» τον ιό HIV (παρότι είναι γιατρός) και οι δημοσιογράφοι τον διόρθωσαν. Εκείνος θύμωσε ακόμα περισσότερο λέγοντας «αυτό είναι το πρόβλημα σας;».

Εκνευρισμένος πάντως εμφανίστηκε και ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας την Πέμπτη το πρωί μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τις εγκαταστασεις του Ταε Κβον Ντο που είχαν μεταφερθεί οι μετανάστες από την Ειδομένη. Κατά τη διάρκεια ερωτήσεων είπε με αυστηρό ύφος σε δημοσιογράφο «εγώ κάνω τη συνέντευξη όχι εσείς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ