Ποτάμι: Αυταρχισμός και λογοκρισία «πρώτη φορά αριστερά» - iefimerida.gr

Ποτάμι: Αυταρχισμός και λογοκρισία «πρώτη φορά αριστερά»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον αποκλεισμό της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης στην Ειδομένη σχολιάζει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και κατηγορώντας την για αυταρχισμό και λογοκρισία.

«Η ελευθερία του Τύπου δεν ισχύει όταν κρίνεται ότι δε βολεύει την κυβέρνηση του κ.Τσίπρα που- κατά τα λοιπά- είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος», σημειώνει το Ποτάμι, ενώ ταυτόχρονα καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξεως και τον υπουργό Μετανάστευσης να «απαντήσουν ποιο (επικοινωνιακό) “κέντρο” τους έδωσε την εντολή να λειτουργήσουν ως προληπτικοί λογοκριτές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο Τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται», λέει το Σύνταγμα. Αυτά είναι ψιλά γράμματα όμως για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η ελευθερία του Τύπου δεν ισχύει όταν κρίνεται ότι δε βολεύει την κυβέρνηση του κ.Τσίπρα που- κατά τα λοιπά- είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος». Έτσι οι δημοσιογράφοι με εντολές «άνωθεν» κρατήθηκαν σε χιλιόμετρα “ασφαλείας» από την αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη ενώ και κάποιοι φωτορεπόρτερ «κλήθηκαν για καφέ» στο αστυνομικό τμήμα. Ο αυταρχισμός και η λογοκρισία σε όλο τους το μεγαλείο από αυτούς που μιλούν στο όνομα της Δημοκρατίας. Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και ο υπουργός Μετανάστευσης θα πρέπει να απαντήσουν ποιο (επικοινωνιακό) «κέντρο» τους έδωσε την εντολή να λειτουργήσουν ως προληπτικοί λογοκριτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ποτάμι Ειδομένη Λογοκρισία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ