Ερευνα: Τι πραγματικά πιστεύουν οι μουσουλμάνοι για το Ισλάμικό Κράτος [εικόνα] - iefimerida.gr

Ερευνα: Τι πραγματικά πιστεύουν οι μουσουλμάνοι για το Ισλάμικό Κράτος [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόλεμο στη Δύση έχει κηρύξει το Ισλαμικό Κράτος προσπαθώντας να δημιουργήσει το δικό του μουσουλμανικό κράτος, που θα ξεκινά από τη Β. Αφρική και θα φτάνει στην κεντρική Ασία, αιματοκυλώντας πόλεις του κόσμου και σκορπώντας τον τρόμο.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το ISIS υποστηρίζεται από μεγάλη μερίδα μουσουλμάνων, μια άποψη που υιοθετεί και διατυμπανίζει ο υποψήφιος για το χρήσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ.

Πόσο όμως αληθής είναι αυτή η άποψη;

Η πραγματικότητα απ' ότι φαίνεται απέχει πολύ από την παραπάνω θεωρία, με το μόλις 15% του μουσουλμανικού κόσμου να βλέπει θετικά τις ενέργειες του ISIS, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μαξ Γκάλκα. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε έρευνα της Pew.

Μετά τη Συρία, που έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό υποστήριξης του Ισλαμικού Κράτους, 21%, βρίσκεται η Νιγηρία και η Τυνησία με 14% και 13%, αντίστοιχα.

Δυσμενή άποψη για την δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν στον Λίβανο (η έρευνα έγινε εκεί λίγες μέρες μετά την επίθεση εκεί). Στο Ιράκ, που είναι η γενέτειρα της οργάνωσης, μόλις το 5% έχει θετική άποψη.

Ερευνα: Τι πραγματικά πιστεύουν οι μουσουλμάνοι για το Ισλάμικό Κράτος [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Isis Μουσουλμάνοι γνώμη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ