Eurocup: Προκρίθηκε ο Αρης, μεγάλη νίκη ΠΑΟΚ – Νέο κάζο για ΑΕΚ

Από τη στιγμή που η Ούνιξ Καζάν του έδωσε την πρόκριση στους «32» του Eurocup, ένας… χαλαρός Άρης δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να πάρει τη νίκη με 77-67 μέσα στο Βουκουρέστι επί της Στεάουα και μάλιστα να κάνει «όνειρα» ακόμη και για την πρώτη θέση του ομίλου.

Πρώτος σκόρερ για τους «κίτρινους» ήταν ο ΜακΝίλ με 21 πόντους, με τον Ουάιτ να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από τους Ρουμάνους ξεχώρισε ο Μαρίνοβιτς με 14 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση στους «32» του Eurocup, αφού επικράτησε 104-99 της Αβτοντόρ Σάρατοφ με πρωταγωνιστές τους Βασιλειάδη, Σχορτσιανίτη που σημείωσαν από 27 πόντους. Ο πρώτος πρόλαβε να σημειώσει 21 από τους 27 πόντους του στα πρώτα 12 λεπτά του αγώνα. Όμως ο Big Sofo, ήταν εκείνος που μίλησε όταν η μπάλα έκαιγε, αφού σημείωσε τους 18 από τους 27 πόντους του στο δεύτερο μέρος και μάλιστα τους 12 απ’ αυτούς στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Χρυσή ευκαιρία να πάρει μια μεγάλη νίκη-πρόκριση στα Ιεροσόλυμα έχασε η ΑΕΚ, καθώς ηττήθηκε με 82-78 από τη Χάποελ. Η «Ένωση» παρά τις απουσίες των Κούπερ, Άρμστεντ (δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής), Κάρτερ και Σάκοτα (ασθενείς) πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στο Ισραήλ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Πλέον η πρόκριση δεν είναι στα χέρια της, αλλά δεν έχει κιόλας χαθεί. Οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται νίκη στο ΟΑΚΑ επί της αδιάφορης Νεπτούνας (που κέρδισε 82-75 τη Νίζνι και προκρίθηκε) την επόμενη Τετάρτη και ταυτόχρονα να χάσει η Νίζνι (που «καίγεται» για τη νίκη) στη Ρωσία από τη σίγουρα πρώτη Γαλατάσαραϊ, προκειμένου να βρεθεί στους «32» του Eurocup. Το ακόμη πιο δύσκολο σενάριο, είναι να χάσει η Χάποελ από την αδιάφορη και αποκλεισμένη Κράσνι στη Ρωσία και με νίκη η ΑΕΚ να την αφήσει πίσω της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΟΚ Αρης αεκ eurocup

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ