Το Μέγαρο Μουσικής κλέβει την παράσταση -Υψηλής αισθητικής θεάματα και παγοδρόμιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Μέγαρο Μουσικής κλέβει την παράσταση -Υψηλής αισθητικής θεάματα και παγοδρόμιο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτά τα Χριστούγεννα το Μέγαρο Μουσικής υπόσχεται παιδικά θεάματα υψηλής αισθητικής, ακροβατικά, μπαλέτο, όπερα και θέατρο. Ερχόμενος, φέρε ένα δώρο που θα πάει σε κάποιο παιδί και οπωσδήποτε παγοπέδιλα.

Ασυνήθιστο μεν, αλλά αυτό που βλέπεις κατεβαίνοντας τα σκαλιά στο φουαγέ του Μεγάρου είναι ένα παγοδρόμιο.

Μία παγοπίστα έκτασης 375 τ.μ. καλύπτεται πλήρως από ειδικό στέγαστρο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να πατινάρουν υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Στο χώρο γονείς και συνοδοί θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τους πατινέρ απολαμβάνοντας ένα ρόφημα, ένα ποτό ή ένα σνακ σε ένα ζεστό περιβάλλον, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό θα βρίσκεται συνεχώς στην πίστα, φροντίζοντας για την ασφάλεια των επισκεπτών, μαθαίνοντας τους τις βασικές τεχνικές του πατινάζ. Επίσης, έμπειροι προπονητές θα είναι στη διάθεση όσων ενδιαφέρονται να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα καλλιτεχνικού πατινάζ. Όσοι επισκεφθούν το Παγοδρόμιο του Μεγάρου, αυτές τις γιορτές, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, πλαισιωμένοι από τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας και να παραλουθήσουν εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στο Φουαγιέ των Μουσών, με αφιλοκερδή συμμετοχή των καλλιτεχνών.


Με τον «Μεσσία», το αριστουργηματικό ορατόριο του Χαίντελ, εγκαινιάζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής.

Μουσική παρασταση της Καμεράτα με όργανα εποχής, σε μια εκδοχή βασισμένη στην πρώτη εκτέλεση του έργου το 1742 στο Δουβλίνο. Τραγουδούν Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαίρη-Έλεν Νέζη, Γιάννης Φίλιας, Πέτρος Μαγουλάς, συμμετέχει το φωνητικό σύνολο Μusica Atenea και διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου.

Το Μέγαρο Μουσικής κλέβει την παράσταση -Υψηλής αισθητικής θεάματα και παγοδρόμιο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Απο τις 15 Δεκεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για πρώτη φορά το συναρπαστικό Cirque Éloize.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο και σαγηνευτικό κράμα όλων των σκηνικών τεχνών, του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, των τεχνών του δρόμου και του τσίρκου, με σωστές δόσεις συναισθήματος και εντυπωσιασμού, χαράς και γέλιου, ευαισθησίας και τρυφερότητας, δεξιοτεχνίας, φαντασίας και ακραίας τόλμης. Το εκθαμβωτικό υπερθέαμα με τίτλο Id θα δώσει 8 παραστάσεις με ακροβατικά που κόβουν την ανάσα καταρρίπτοντας τους φυσικούς νόμους.

Το Μέγαρο Μουσικής κλέβει την παράσταση -Υψηλής αισθητικής θεάματα και παγοδρόμιο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Στις 18 Δεκεμβρίου ξεκινά η «Εύθυμη χήρα», η πιο λαμπερή οπερέτα του Λέχαρ.

Μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην ελληνική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Νικολαΐδης, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ. Για 8 παραστάσεις.

O Καραγκιόζης επιστρέφει στη σκηνή του Μεγάρου.

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη» από το Θίασο Σκιών του Ηλία Καρελλά, είναι μια μουσική περιπέτεια σκιών με τον Πάνο Μουζουράκη και τον Παντελή Αμπαζή που ερμηνεύουν ζωντανά πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών, ενώ αλληλεπιδρούν με τις φιγούρες του Καραγκιόζη, σε μια παράσταση που η παράδοση συναντά το σήμερα με πολύ χιούμορ και περιπέτεια. Ο αγαπημένος μας λαϊκός ήρωας κερδίζει ξαφνικά ένα απρόσμενο δώρο, ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Βιέννη για όλη την οικογένεια. Το ταξίδι ξεκινά, όταν το αεροπλάνο απογειώνεται. Έως Τρίτη 29 Δεκεμβρίου.

Ξαναρχίζει το ταξίδι του ο Φιλέας Φογκ.

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής για 2η χρονιά, στο Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου. Ένα πρωτότυπο θεατρικό πολυθέαμα με χιούμορ, δράση, ζωντανή μουσική , τραγούδια από όλο τον κόσμο, και διαδραστικές βιντεοπροβολές. Βγάλτε εγκαίρως τα εισιτήρια σας.

Το Μέγαρο Μουσικής κλέβει την παράσταση -Υψηλής αισθητικής θεάματα και παγοδρόμιο [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Οι καλύτεροι χορευτές του Μπολσόι συμπράττουν με τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας απο 22 Δεκεμβρίου και για επτά παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Είναι ο «Δον Κιχώτης» ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου και συγκινεί πάντοτε το κοινό, με τους γεμάτους ζωντάνια χαρακτήρες του και το ισπανικό τους ταμπεραμέντο. Επί σκηνής δύο υπέρλαμπρα αστέρια του Θεάτρου Μπολσόι, η Αναστασία Στασκέβιτς και ο Σεργκέι Μανίλιοφ.

Το Μέγαρο Μουσικής κλέβει την παράσταση -Υψηλής αισθητικής θεάματα και παγοδρόμιο [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Η απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα, επιστρέφει στη σκηνή του Μεγάρου.

Μαζί της ο φημισμένος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας Σεργκέι Πολούνιν. Παρουσιάζουν «Ζιζέλ», το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, πλαισιωμένοι από τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας.


H Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 20.30 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Τέσσερις εκλεκτοί έλληνες σολίστ, οι υψίφωνοι Ελένη Καλένος και Βασιλική Καραγιάννη, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος και ο βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου συμπράττουν με την ΚΟΑ υπό τη μουσική διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, σε ένα οπερετικό χαρούμενο θέαμα.

Το Μέγαρο Μουσικής κλέβει την παράσταση -Υψηλής αισθητικής θεάματα και παγοδρόμιο [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Προσοχή.

Τέσσερα ειδικά κουτιά βρίσκονται σε τέσσερα σημεία του Μεγάρου Μουσικής. Στο φουαγιέ ισογείου, στην είσοδο του φουαγιέ Τριάντη στο φουαγιέ Μουσών και στο φουαγιέ του Banquet, τις ώρες λειτουργίας των ταμείων και τις μέρες των παραστάσεων. Αυτο που έχεις να κάνεις είναι να γράψεις μια ευχή στις ειδικές καρτούλες, ώστε το δώρο να γίνεται προσωπικό. Τα δώρα θα συλλέγονται από εργαζόμενους του Μεγάρου και τους Atenistas και πάνε στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα «Η Κιβωτός του Κόσμου».


Καιρού επιτρέποντος το Μέγαρο μας καλεί στον κήπο του.

«Ελάτε στον Κήπο να γιορτάσουμε μαζί την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα με ένα ποτήρι ζεστό κρασί και τις τζαζ αρμονίες της Big Band του Δήμου Αθηναίων». Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι με ελεύθερη είσοδο.

Τις ημερες των εορτών μας περιμένουν «Οι γάμοι του Φίγκαρο» του Στάθη Λιβαθινού, αλλά και η έκθεση του Κώστα Τσόκλη.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο www.megaron.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ