Ρεμπρέβ, το χωριό της Γαλλίας που ψήφισε 70% Λεπέν -Η Le Monde πήγε εκεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Ρεμπρέβ, το χωριό της Γαλλίας που ψήφισε 70% Λεπέν -Η Le Monde πήγε εκεί [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ένα μικρό χωριό 220 κατοίκων, στη βόρεια Γαλλία, στην περιφέρεια Πα-ντε-Καλέ, όπου η ακροδεξιά ηγέτης Μαρίν Λεπέν είναι η ίδια υποψήφια για τις περιφερειακές εκλογές.


Οι κάτοικοι ψήφισαν το ακροδεξιό κόμμα μαζικά. Τα 85 από τα 122 ψηφοδέλτια ήταν υπέρ του Εθνικού Μετώπου, ήτοι 69,67%. Ενα ρεκόρ για την περιοχή και για τη Γαλλία. Η λίστα της Μαρίν Λεπέν στην περιφέρεια ήρθε πρώτη με 40,64 των ψήφων. Δεύτερη ήταν η παράταξη της Δεξιάς και τρίτο το σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο απέσυρε τον δικό του υποψήφιο για να μπλοκάρει την Λεπέν και ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν υπέρ του υποψηφίου της Δεξιάς.

Ρεμπρέβ, το χωριό της Γαλλίας που ψήφισε 70% Λεπέν -Η Le Monde πήγε εκεί [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η γαλλική εφημερίδα Le Monde πήγε ως το μικρό χωριό για να εξηγήσει τι συμβαίνει πραγματικά στην «βαθιά Γαλλία». Ο δημοσιογράφος συνάντησε μια νεαρή μητέρα 33 ετών, την Βιρζινί. «Η αριστερά και η δεξιά θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κόψουν το Εθνικό Μέτωπο, φοβούνται πολύ. Αλλά δεν είναι σωστό. Αυτά τα κόμματα έφαγαν τα ψωμιά τους και δεν έκαναν τίποτα. Τώρα πρέπει να αφήσουν τη θέση σε άλλα κόμματα», δηλώνει.
Μια άλλη 30χρονη κάτοικος, η Céline Lavergne, η οποία διατηρεί κατάστημα ρούχων στο χωριό, δηλώνει: «Η Μαρίν Λεπέν έχει κουράγιο. Τα άλλα κόμματα δεν λένε τίποτα με όλους αυτούς τους ξένους. Η αδελφή μου παντρεύτηκε έναν από αυτούς και τώρα σέβεται περισσότερο τα δικά του έθιμο παρά τα γαλλικά. Αυτοί οι ξένοι δεν εργάζονται, παίρνουν τα επιδόματα, δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα αλλά θα πάρουν επίδομα Χριστουγέννων». Εξομολογείται ότι ψήφισε για την Λεπέν στον πρώτο γύρο.
Το χωριό Ριμπρέβ είναι χτισμένο κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού, στη μέση αγροκτημάτων και αγροτικών οικημάτων. Παλιά οι κάτοικοι είχαν πολλές καλλιέργειες και ζώα. Σήμερα κάποιοι από αυτούς εργάζονται στη διπλανή πόλη Saint-Pol-sur-Ternoise.
Ο Dominique Carbonnier, είναι 40 ετών, υπάλληλος στον δήμο. Πάντα ψήφιζε το ακροδεξιό κόμμα και αυτή τη φορά πιστεύει στη νίκη. Οταν άκουσε ότι το σοσιαλιστικό κόμμα κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον υποψήφιο της Δεξιάς για να μπλοκάρουν το κόμμα της Λεπέν έρκινε ότι πρόκειται για «γελοία» πράξη. «Οι άνθρωποι ψηφίζουν ό,τι θέλουν, αυτοί αποφασίζουν, όχι οι αρχηγοί των κομμάτων», λέει.

Ρεμπρέβ, το χωριό της Γαλλίας που ψήφισε 70% Λεπέν -Η Le Monde πήγε εκεί [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο δήμαρχος του χωριού ψήφισε στον Α γύρο τον συντηρητικό υποψήφιο και θα ψηφίσει λευκό στον Β γύρο. «Εχουμε την εντύπωση ότι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία θέλουν να αποφασίσουν για μας. Μας ζητούν τη γνώμη μας αλλά δεν την λαμβάνουν υπόψη. Οι μικρές αγροτικές κοινότητες έχουν εγκαταληφθεί από τους πολιτικούς» δηλώνει.
Ο ίδιος αναφέρει, μάλιστα, ότι πριν από λίγες ημέρες, ήρθαν αστυνομικοί στο χωριό και τον ρώτησαν για ένα ζευγάρι που γεννήθηκε εκεί και ένα από τα παιδιά του βρίσκεται στα αρχεία S, δηλαδή, φανατικός τζιχαντιστής. «Νομίζουμε ότι εδώ είμαστε ήσυχοι στα μικρά χωριά μας, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι», προσθέτει.

Ρεμπρέβ, το χωριό της Γαλλίας που ψήφισε 70% Λεπέν -Η Le Monde πήγε εκεί [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Οι μετανάστες και η ανεργία. Αυτά είναι και τα θέματα που απασχόλησαν και τους ακροδεξιούς υποψηφίους στην περιοχή. Λίγο πιο μακριά, στην κοινότητα Οσέλ, με 11.000 κατοίκους, το Εθνικό Μέτωπο πήρε 52,67% και ήρθε πρώτο. Η κοινότητα Οσέλ έχει κυρίως λαϊκό πληθυσμό, και διέθετε παλιότερα ορυχείο και εργοστάσιο, ενώ πρώτο κόμμα ήταν οι σοσιαλιστές. Από τότε, τα εργοστάσια έκλεισαν Auchelaine (μαλλί), Forecia (αυτοκίνητα) και η ανεργία ρίζωσε στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χωριό Γαλλία ψήφισε Λεπέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ