Οι Atenistas μας ξεναγούν στις άγνωστες γωνιές του Μεταξουργείου - iefimerida.gr

Οι Atenistas μας ξεναγούν στις άγνωστες γωνιές του Μεταξουργείου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ιστορική ξενάγηση στην περιοχή του Μεταξουργείου για να ανακαλύψουμε τον πολιτισμό, την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την καθημερινή ζωή, αλλά και τη γειτονιά των καλλιτεχνών, προγραμματίζουν οι Atenistas για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Η ονομασία της συνοικίας οφείλεται σε εργοστάσιο επεξεργασίας μεταξιού που λειτουργούσε στην περιοχή στα χρόνια του Οθωνα.

Οι Atenistas μας ξεναγούν στις άγνωστες γωνιές του Μεταξουργείου  | iefimerida.gr 0


Οι Αtenistas επιχειρούν να μας γνωρίσουν τα μνημεία, τα καφενεία και τα μαγεριά, τους κινηματογράφους, τα θέατρα, αλλά και την πληθώρα των καλλιτεχνών που έζησαν στο Μεταξουργείο, ακόμα και τις επίκαιρες, Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες των νοικοκυριών.

Ξεναγός στη βόλτα αυτή θα είναι ο συγγραφέας- Αθηναιογράφος Θωμάς Σιταράς.
Μέσα από την ξενάγηση, θα σταθούμε στις ιστορίες των ανθρώπων του θεάτρου, του σήμερα και του χθες, τις οποίες θα μοιραστεί με το κοινό η ηθοποιός και κάτοικος της περιοχής Άννα Βαγενά.
Θα επισκεφτούμε το ιστορικό θέατρο Βέμπο που θα μας ανοίξει τις πόρτες του και θα μάθουμε τα μυστικά της 65χρονης ιστορίας του, ενώ εκπρόσωποι των ανθρωπιστικών ομάδων «Praksis» και «O ‘Άλλος Άνθρωπος» θα μιλήσουν για την ενεργή παρουσία τους στην περιοχή.
Απο τη μία μεχρι και τις τρεις θα επισκεφτούμε τη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, αλλά και την Αίθουσα Τέχνης, Ρεβέκκα Καμχή.

Ένα πανόραμα της πιο ιδιαίτερης γειτονιάς που ακόμα φυλά την αυθεντική ψυχή της Αθήνας.

Εκκίνηση στις 11:00 από την Πλατεία Αυδή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεταξουργείο atenistas
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ