Ανατρεπτική έρευνα: Για να χάσετε λίπος, καταναλώστε... λιπαρά! - iefimerida.gr

Ανατρεπτική έρευνα: Για να χάσετε λίπος, καταναλώστε... λιπαρά!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μας βοηθά να χάσουμε βάρος.

Οι ερευνητές άλλαξαν τις διατροφικές συνήθειες αθλητών μειώνοντας δραστικά τους υδατάνθρακες (λάμβαναν 2g ανά κιλό σωματικού βάρους για 4 εβδομάδες) και αυξάνοντας την πρωτεΐνη και τα λιπαρά. Συγκεκριμένα, οι ίδιοι καταλάμβαναν καθημερινά κρέας, λαχανικά, καφέ (με κρέμα) και μικρή ποσότητα φρούτων.

Η αλλαγή στην διατροφή τους, είχε ως αποτέλεσμα να καίνε περισσότερο λίπος από πριν, παρόλου που κατανάλωναν περισσότερα λιπαρά.

Ερευνητής από το Πανεπιστήμιο Massey της Νέας Ζηλανδίας τόνισε πως η διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και υψηλής σε λιπαρά βοηθά ακόμη και τους μη αθλητές να κάψουν περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε: «Αυτή η έρευνα δείχνει ότι η αλλαγή της διατροφής μας μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που χάνουμε βάρος.

Ωστόσο, αν θέλετε να δείτε γρήγορα αποτελέσματα και με διάρκεια, ο συνδυασμός διατροφής και άσκησης είναι απαραίτητος (όπως και σε κάθε δίαιτα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υδατάνθρακες λιπαρά δίαιτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ