Προφυλακίζονται οι 3 «πρωταγωνιστές» κυκλώματος εκβιαστών που πουλούσε προστασία

Το δρόμο προς τον Κορυδαλλό πήραν τρεις από τους 22 κατηγορούμενους που φέρονται ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα που εκβίαζε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων ζητώντας ....μηνιάτικο που κυμαινόταν από 300 έως 500 ευρώ.

Οι τρεις από τους 22 συλληφθέντες που φέρονται πως είχαν αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, μετά την πολύωρη απολογία τους στους ανακριτές διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη και Χριστίνα Σαλάππα κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Ωστόσο στην υπόθεση φέρεται οτι εμπλέκονται τουλάχιστον 70 άτομα πολλά εκ των οποίων δεν έχουν ακομη εντοπιστεί. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι κάποιοι εξ αυτών εμφανίζονται αυτοβούλως προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, μετά την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος τους, ανά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση ,εκβίαση με απειλή βλάβης και διακίνηση ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει καταγραφές από τον κοριό της ΕΥΠ ,στις οποίες χρησιμοποιούσαν διάφορα ψευδώνυμα όπως «δάσκαλος», «στραβωμένος», «οδοντίατρος», «ζαμπόν», «τρελός», «Μούσιας» για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, οργανώνοντας εκβιάσεις και κατά παραγγελία ξυλοδαρμούς. Προς το παρόν πάντως δεν έχουν προσέλθει τα θύματα των εκβιασμών αφού ο φόβος κρατά τα θύματα μακριά από τη Δικαιοσύνη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τρεις αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων βαρύνονται με την κατηγορία ότι είναι μέλη εγκληματικών ομάδων ,ενώ ο τρίτος κατηγορείται για υποβοήθηση της εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το ισχύουν δικονομικό σύστημα προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί μόνο για όσους εκ των κατηγορουμένων φέρονται να έχουν αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση με προβλεπόμενη ποινή, τουλάχιστον δέκα χρόνια κάθειρξη. Για όλους τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, λόγω της φύσης των αδικημάτων και του ύψους της προβλεπόμενης ποινής τους, εκ του νόμου δεν μπορεί να επιβληθεί προσωρινή κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κύκλωμα εκβιαστών προστασία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ