Χριστούγεννα στο Πλανητάριο: Εντυπωσιακές προβολές, τεχνολογία, εργαστήρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Χριστούγεννα στο Πλανητάριο: Εντυπωσιακές προβολές, τεχνολογία, εργαστήρια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις άρχισε στο Ίδρυμα Ευγενίδου το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με μια σειρά από εκδηλώσεις, εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου.

«Ελάτε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι από τα βάθη των ωκεανών ως τις εσχατιές του Σύμπαντος, και από το κοντινό παρελθόν ως το μακρινό μέλλον».

Προβολές: Μία εντυπωσιακή όσο και επίκαιρη ψηφιακή παράσταση για όλη την οικογένεια είναι «Το άστρο των Χριστουγέννων».

Χριστούγεννα στο Πλανητάριο: Εντυπωσιακές προβολές, τεχνολογία, εργαστήρια [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο φαντασμαγορικός κόσμος του βυθού ζωντανεύει στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο με τον «Μαγεμένο Ύφαλο-Kaluoka Ήina», μία εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση για παιδιά από 5 ετών. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε προβολές όπως «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων», «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα», «Κρυμμένο Σύμπαν», αλλά και το «Κοράλια και ύφαλοι» με τις εντυπωσιακές εικόνες κάτω από το νερό.

Χριστούγεννα στο Πλανητάριο: Εντυπωσιακές προβολές, τεχνολογία, εργαστήρια [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Εργαστήρι: Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την έλευση του χειμώνα με πειράματα και μουσική. Χιονονιφάδες, έλατα, μάλλινα ρούχα και μουσικοί πειραματισμοί συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό, παράλληλα, γονείς με παιδιά από 8 έως 12 ετών μπορούν να ακολουθήσουν μία διαδρομή στο φως με ξεναγό τον... Ισαάκ Νεύτωνα.

Χριστούγεννα στο Πλανητάριο: Εντυπωσιακές προβολές, τεχνολογία, εργαστήρια [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Φωτογραφία: Η εντυπωσιακή έκθεση με τίτλο «Με μια ανάσα: Η Ελλάδα κάτω από την θάλασσα» φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, με ελεύθερη είσοδο. Η έκθεση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ως θέμα την υποβρύχια φωτογραφία, την ελεύθερη κατάδυση και τον ελληνικό βυθό και φιλοδοξεί να προσφέρει μια ιδιαίτερη εικαστική άποψη για την ελεύθερη κατάδυση και τη φυσική επαφή του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Θέατρο-παιχνίδι: Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 19:30 τα παιδιά από την Εφηβική Λέσχη της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου καλούν μικρούς και μεγάλους σε μια δραματοποιημένη ανάγνωση του διάσημου διηγήματος του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», ενώ στο τέλος του προγράμματος με εργαλεία και φαντασία θα κατασκευάσουμε μικρά χριστουγεννιάτικα δώρα.

Χριστούγεννα στο Πλανητάριο: Εντυπωσιακές προβολές, τεχνολογία, εργαστήρια [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Νέες τεχνολογίες: Tο UTech Lab είναι ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές 13-17 ετών, αφιερωμένο στη σύγχρονη τεχνολογία. Είναι εξοπλισμένο με υπολογιστές, iPad, 3D printer, στούντιο ήχου/εικόνας, green screen, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, διάφορα είδη λογισμικού. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους νέους να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσει την κριτική τους σκέψη, να ενθαρρύνει την ενεργή και ομαδική εργασία, να τους βοηθήσει να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν δημιουργικότεροι. Tο εργαστήριο είναι ανοιχτό για τους νεαρούς φίλους που θέλουν να πειραματιστούν με τον εξοπλισμό ελεύθερα. Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σε εργαστήρια, στους τομείς των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και της ρομποτικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ίδρυμα Ευγενίδου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ