Προβλήματα για τους Αφρικανούς γκέι στην Ουγκάντα - iefimerida.gr

Προβλήματα για τους Αφρικανούς γκέι στην Ουγκάντα

Ουγκάντα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Φρεντ, ένα ψηλόλιγνο αγόρι από την Ουγκάντα​​, έγινε πρόσφυγας τον Δεκέμβριο του 2009, μετά από μία άγρια ​​επίθεση που δέχτηκε από έναν όχλο στην Καμπάλα επειδή είναι γκέι.

Ο Φρεντ, ο οποίος ζήτησε να μη δημοσιευθεί το επίθετό του, αγόρασε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Ναϊρόμπι λίγες ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε, με την πρόθεση να επιστρέψει ποτέ. «Θεωρούν πως είναι ok να με σκοτώσουν», είπε. «Αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν ευτυχείς να με δουν νεκρό, ακόμα και κάποιοι από την οικογένειά μου». Όταν ερωτήθηκε τι εννοεί ακριβώς όταν λέει «ok», ο Φρεντ εξήγησε ότι κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να τιμωρηθει για την πιθανή δολοφονία ενός γκέι.

Κατά την τελευταία δεκαετία, μνησίκακες αντι-γκέι ρητορίες έχουν διεισδύσει στο δημόσιο λόγο σε πολλές αφρικανικές χώρες. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το ​​κοινοβούλιο της Ουγκάντα συζήτησε μια πρόταση για τη νομιμοποίηση της θανατικής ποινής για τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε ομοφυλοφιλικές πράξεις. Αυτό είναι νέο για την Αφρική. Στο παρελθόν, η ομοφυλοφιλία ήταν σπάνιο να συζητηθεί δημόσια.

Προβλήματα για τους Αφρικανούς γκέι στην Ουγκάντα | iefimerida.gr 0

Η νέα οξεία επίθεση έναντι της ομοφυλοφιλίας που υιοθετήθηκε από πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες έχει διεισδύσει σε όλα τα στρώματα της αφρικανικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Έχει επίσης προκαλέσει αύξηση της βίας εναντίων των ομοφυλόφυλων και των τρανσέξουαλ κάνοντας αφόρητα δύσκολη τη ζωή των Αφρικανών γκέι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ