Αντιαεροπορικούς πυραύλους βάζει η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία - iefimerida.gr

Αντιαεροπορικούς πυραύλους βάζει η Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιαεροπορικούς πυραύλους ετοιμάζεται να αναπτύξει η Τουρκία στα σύνορά της με τη Συρία.

Οπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Aksam, η Αγκυρα έχει ξεκινήσει έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τη γαλλοϊταλική κοινοπραξία Eurosam για την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων στα σύνορα με τη Συρία.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως απόρροια της επιδείνωσης της κατάστασης στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και έρχεται περίπου 20 ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από τουρκικά F-16.

Πριν από λίγες ημέρες, η Τουρκία επιβεβαίωσε την ακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραγωγή εξαρτημάτων για το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνάς της, αξίας 3,4 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, η κλιμάκωση της έντασης οδήγησε την Αγκυρα στην απόφαση να στείλει στρατιωτική αντιπροσωπεία στη Γαλλία και στην Ιταλία για να δει από κοντά το αντιαεροπορικό σύστημα 3PK SAMP/T, που παράγεται από τη γαλλοϊταλική κοινοπραξία Eurosam.

Αν τα δύο μέρη καταλήξουν σε συμφωνία, τότε η Eurosam θα παράσχει στην Τουρκία μια προσωρινή συστοιχία πυραύλων που θα τοποθετηθεί άμεσα στην τουρκοσυριακά σύνορα, σε θέσεις που θα καθοριστούν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας.

Αυτή η συστοιχία πυραύλων θα παραμείνει στην Τουρκία μέχρι να μεταφερθεί εκεί ένα πλήρες αντιαεροπορικό σύστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ