Μακελάρηδες της Καλιφόρνια: Η σύζυγος είναι το μυστήριο -Τυπική νοικοκυρά, υπεράνω υποψίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Μακελάρηδες της Καλιφόρνια: Η σύζυγος είναι το μυστήριο -Τυπική νοικοκυρά, υπεράνω υποψίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγαλύτερο αίνιγμα με τους μακελάρηδες τρομοκράτες της Καλιφόρνια που σκότωσαν εν ψυχρώ 14 αθώους, είναι η σύζυγος Τασφίν Μαλίκ. Ποιά ήταν πραγματικά αυτή η Πακιστανή των 29 ετών, η οποία μαζί με τον αμερικανό σύζυγό της Σαγέντ Φαρούκ αιματοκύλησαν τη μικρή πόλη Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια;


Οι γείτονες και οι δικηγόροι της οικογένειας λένε όλοι το ίδιο πράγμα. Πρόκειται για μια τυπική νοικοκυρά, η οποία ασχολιόταν με τη μικρή της κόρη 6 μηνών και ζούσε με έναν εντελώς παραδοσιακό τρόπο. Η Μαλίκ φορούσε μαντήλα αλλά και ολόσωμο πέπλο, μιλούσε ελάχιστα αγγλικά, δεν κοίταζε ποτέ στα μάτια και αρνιόταν να μάθει να οδηγεί.
Ολοι πίστευαν ότι η Μαλίκ δεν είχε καμία σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, η κοπέλα ανέβασε στο facebook έναν όρκο πίστης στον επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης του ισλαμικού κράτους, Abou Bakr al-Baghdadi. Το μήνυμα ανέβηκε με ψευτικο όνομα και δημοσιεύτηκε λίγα λεπτά πριν το μοιραίο ζευγάρι αιματοκυλήσει την κωμόπολη της Καλιφόρνια.

Μακελάρηδες της Καλιφόρνια: Η σύζυγος είναι το μυστήριο -Τυπική νοικοκυρά, υπεράνω υποψίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η νεαρή γυναίκα έγινε φανατική ισλαμίστρια στο Πακιστάν, όπου μεγάλωσε; Η μήπως στη Σαουδική Αραβία όπου έζησε επί χρόνια και όπου γνώρισε τον Φαρούκ μέσω ίντερνετ; Οταν ταξίδεψε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο του 2014, με μια βίζα ως αρραβωνιαστικιά του Φαρούκ ήταν ήδη φανατική ισλαμίστρια; Αυτή είναι που έκανε φανατικό ισλαμιστή τον σύζυγό της, έναν υπεύθυνο για την υγιεινή σε πισίνες και εστιατόρια της περιοχής, υπάλληλο του δήμου;
Η λίστα με τα ερωτήματα είναι ατελείωτη και δεν έχουν δοθεί ακόμη απαντήσεις από το FBI το οποίο ανέλαβε και επίσημα την έρευνα της υπόθεσης την οποία αποδίδει σε τρομοκρατικά κίνητρα.
Δύσκολα μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι οι δύο νεαροί ισλαμιστές δολοφόνοι είχαν πίσω τους εντολές από το ισλαμικό κράτος. Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενοι το ζευγάρι να είχε μόνο του ασπαστεί τον φονταμενταλισμό και να είχε εμπνευστεί από το ισλαμικό κράτος. Τίποτα ωστόσο, ως αυτή τη στιγμή, δεν επιτρέπει να βεβαιωθεί ότι οι εντολές δόθηκαν από τη Συρία ή το Ιράκ. Σε κάθε περίπτωση, το μακελειό του Σαν Μπερναρντίνο είναι η πιο αιματοβαμμένη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις ΗΠΑ, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001.

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το ABC News

Καθώς οι αρχές ψάχνουν το παρελθόν του ζευγαριού, μια φωτογραφία ντοκουμέντο βλέπει το φως. Είναι η φωτογραφία της Τασφιν Μαλίκ και του Σαγέντ Φαρουκ από τον Ιούνιο του 2014 όταν έφτασαν μαζί στις ΗΠΑ. Είναι η πρώτη φορά που η Μαλίκ έρχεται στις ΗΠΑ, έχει βίζα αρραβωνιαστικιάς και έχουν γνωριστεί στη Σαουδική Αραβία.

Μακελάρηδες της Καλιφόρνια: Η σύζυγος είναι το μυστήριο -Τυπική νοικοκυρά, υπεράνω υποψίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Τη φωτογραφία δημοσιεύει το ABC News. Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, το ζευγάρι των μακελάρηδων έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’ Χάρα των ΗΠΑ στις 27 Ιουλίου του 2014. Η φωτογραφία τραβήχτηκε καθώς το ζευγάρι περνούσε από το τελωνείο.
Η 27χρονη γυναίκα φορά μαύρη μαντήλα, ενώ δίπλα της στέκεται ο 28χρονος Φαρούκ, ο οποίος έχει αφήσει το χαρακτηριστικό μούσι των φανατικών θρησκευόμενων ισλαμιστών. Είναι η πιο πρόσφατη φωτογραφία του ζευγαριού που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο Φαρούκ και η Μαλίκ εισέβαλαν στις 2 Δεκεμβρίου 2015 σε κέντρο ατόμων με αναπηρία, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτι των υπαλλήλων στις υγειονομικές υπηρεσίες της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, όπου μέχρι τον περασμένο Ιούλιο εργαζόταν ο Φαρούκ. Δολοφόνησαν 14 ανθρώπους πριν διαφύγουν και στη συνέχεια σκοτώθηκαν από τα πυρά των ανδρών της SWAT, κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Είχαν αφήσει το μωρό πίσω στο σπίτι ώσπου να κάνουν το μακελειό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακελάρηδες Καλιφόρνια Μάλικ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ