Εισπρακτική εταιρεία κοροϊδεύει τους άστεγους [φωτογραφίες + βίντεο] - iefimerida.gr

Εισπρακτική εταιρεία κοροϊδεύει τους άστεγους [φωτογραφίες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία απαράδεκτη ιδέα είχε το δικηγορικό γραφείο του Στήβεν Μπαουμ το οποίο εκπροσωπώντας τράπεζες, διώχνει τους ιδιοκτήτες από τα υποθηκευμένα σπίτια τους. Το γραφείο διοργάνωσε πάρτυ για το Haloween και οι παρευρισκόμενοι ήταν ντυμένοι ως άστεγοι που έχασαν τα σπίτια τους γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν το δάνειο.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μεγαλύτερη στο χώρο της στη Νέα Υόρκη. Μία πρώην εργαζόμενη στην εταιρεία έστειλε στη New York Times φωτογραφίες από ετησιο πάρτυ, στο οποίο «σπάνε πλάκα», ειρωνευόμενοι τους αμερικανούς πολίτες από τους οποίους αφαίρεσαν την ακίνητη περιουσία.

Εισπρακτική εταιρεία κοροϊδεύει τους άστεγους [φωτογραφίες + βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η πρώην εργαζόμενη που διατηρεί την ανωνυμία της φοβούμενη αντίποινα ανέφερε πως τα στιγμιότυπα είναι μια ακριβή αναπαράσταση της νοοτροπίας της επιχείρησης. «Υπάρχει πραγματικά μία υπεροπτική στάση», είπε. «Δεν έχει σημασία ότι οι άνθρωποι πρόκειται να χάσουν τα σπίτια τους. Ούτε η εταιρεία προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να τα κρατήσουν».

Εισπρακτική εταιρεία κοροϊδεύει τους άστεγους [φωτογραφίες + βίντεο] | iefimerida.gr 1


Χαρακτηρηστικό παράδειγμα είναι η φωτογραφία με δύο εργαζόμενες της εταιρείας, ντυμένες άστεγες. Η μία κρατάει ένα μπουκάλι με ποτό και η άλλη μία επιγραφή που λέει «Έχασα το σπίτι μου και ποτέ δεν μου κοινοποιήθηκε η έξωση». Η κοπέλα ειρωνεύεται την συχνή δικαιολογία των ιδιοκτητών που χάνουν τα σπίτια τους.

Εισπρακτική εταιρεία κοροϊδεύει τους άστεγους [φωτογραφίες + βίντεο] | iefimerida.gr 2
Εισπρακτική εταιρεία κοροϊδεύει τους άστεγους [φωτογραφίες + βίντεο] | iefimerida.gr 3

Οι σκληρές πρακτικές της εταιρείας είναι γνωστές στην Νέα Υόρκη και ήδη τις μελετάει εισαγγελέας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, η εταιρεία κακομεταχειρίζεται τους ιδιοκτήτες που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το δάνειο και χρησιμοποιεί αμφίβολες νομικές πρακτικές με παραπλανητικά υπομνήματα και βεβαιώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ