Μέγαρο Μουσικής με «Εύθυμη Χήρα» για τα Χριστούγεννα – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους; - iefimerida.gr

Μέγαρο Μουσικής με «Εύθυμη Χήρα» για τα Χριστούγεννα – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πολύχρωμα πανό έξω από το Μέγαρο Μουσικής κάνουν γνωστό το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που ακόμα μια χρονιά ξεχωρίζει. Ανάμεσά τους, μικρό σε μέγεθος, μεγάλο σε σημασία, και το πανό των εργαζομένων που δίνουν αθόρυβα το δικό τους αγώνα επιβίωσης.

Μέγαρο Μουσικής με «Εύθυμη Χήρα» για τα Χριστούγεννα – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους; | iefimerida.gr 0

To Μέγαρο Μουσικής και αυτά τα Χριστούγεννα σέβεται το κοινό του.

Δεν είναι πλουμιστά στολισμένο, ούτε κάθε δυο μέτρα σε περιμένει όπως άλλοτε μια κοπέλα για να σου δώσει πληροφορίες, όμως η ποιότητα των παραστάσεων δεν κάνει ουδεμία έκπτωση.

Σήμερα έγινε η παρουσίαση μίας νέας παραγωγής, της «Εύθυμης Χήρας», της πιο λαμπερής οπερέτας του Λέχαρ, που θα δώσει οκτώ παραστάσεις.

Μέγαρο Μουσικής με «Εύθυμη Χήρα» για τα Χριστούγεννα – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους; | iefimerida.gr 1


Η πιπεράτη ιστορία της πλούσιας χήρας, με την ανάλαφρη πρόζα, τα βιεννέζικα βαλς και τις γλυκές μελωδίες, στη σε μία παραγωγή με ρομαντικές ραδιουργίες, ερωτοτροπίες, μεταμφιέσεις. Ένα έργο, κοινωνική σάτιρα μιας ολόκληρης εποχής, αλλά και ψυχαγωγίας αφού οι έντονοι χορευτικοί ρυθμοί έχουν σκοπό να παρασύρουν τον θεατή σε στιγμές ευθυμίας. Η εύθυμη χήρα αντλεί την υπόθεσή της από την κωμωδία Ο ακόλουθος της πρεσβείας (1861) του Γάλλου Ανρί Μελάκ.

Ποια είναι η «Εύθυμη χήρα»

Μέγαρο Μουσικής με «Εύθυμη Χήρα» για τα Χριστούγεννα – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους; | iefimerida.gr 2


Η συγκεκριμένη χήρα, έχει κληρονομήσει τον πλούσιο σύζυγό της, αλλά δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τον πρώτο άντρα που αγάπησε, όταν εκείνος ήταν ευγενής και εκείνη μία απλή κοπέλα. Τόπος δράσης του έργου το Παρίσι, εκεί όπου η εύθυμη χήρα καταφθάνει, πληγωμένη ακόμα και τώρα από τον άτυχο πρώτο έρωτα της. Εκεί συναντά τους συμπατριώτες της ανάμεσά τους και ο παλιός της εραστής. Είναι αποφασισμένη να τον ξανακερδίσει με τα χρήματά της, διαπιστώνει όμως με μεγάλη της χαρά πως και εκείνος τη θέλει ακόμη, αλλά τα εκατομμύρια της τώρα, είναι το μεγάλο εμπόδιο. Όλο το έργο λοιπόν καταγράφει τις προσπάθειες της Χήρας να τον κερδίσει.

Πρόκειται για συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής με τη Λυρική και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, εναλλάξ με τον Στάθη Σούλη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Νικολαϊδης, σκηνικά, κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ.


«Αποφασίσαμε, κρατώντας αυτούσια πρόσωπα και καταστάσεις, να δημιουργήσουμε για τη δική μας Χήρα, έναν κόσμο παρακμής και χαριτωμένης διαφθοράς, γεμάτο υπονοούμενα, κρυφά πάθη, ανομολόγητους έρωτες, ίντριγκες, που εν πολλοίς υπάρχουν αυτούσια και στο κείμενο ή μάλλον στα κείμενα του έργου». Δηλώνει για την παράσταση ο σκηνοθέτης της.

Στον ρόλο της πλούσιας νεαρής χήρας Άννας Γκλάβαρι εναλλάσσονται η Ειρήνη Καράγιαννη και η Άρτεμις Μπόγρη, ενώ τον γοητευτικό Κόμη Ντανίλο Ντανίλοβιτς ενσαρκώνουν εναλλάξ ο Χάρης Ανδριανός και ο Χρήστος Κεχρής. Επί σκηνής, ένα εκλεκτό καστ ελλήνων μονωδών, καθώς και μέλη του Όπερα Στούντιο της ΕΛΣ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους αποστολής.


Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των Χριστουγέννων θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ