Καταρράκτης που είχε στερέψει από εκατοντάδες χρόνια δημιουργήθηκε ξανά μετά τη νεροποντή -Είναι πλέον ο μεγαλύτερος στην Αγγλία [εικόνες]

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς στέγη, οι ζημιές υπολογίζονται σε εκατομμύρια. Και ένας καταρράκτης που είχε... στεγνώσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια δημιουργήθηκε ξανά. Και έγινε ο μεγαλύτερος της Βρετανίας. Ολα αυτά συνέπεια της καταστροφικής νεροποντής.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η νεροποντή που έπληξε χθες τη Βορειοδυτική Μεγάλη Βρετανία είναι από αυτές που συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια. Το γεγονός, όμως, ότι ανάλογα φαινόμενα είχαν επαναληφθεί πριν από μια εξαετία προβληματίζει τους επιστήμονες αλλά και τις τοπικές και κεντρικές αρχές της χώρας.

Χωράφια, σπίτια, γήπεδα πλημμύρισαν ο στρατός με ελικόπτερα σινούκ κλήθηκε να βοήθησει ανήμπορους πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους όπου η στάθμη του νερού απειλούσε πλέον τη ζωή τους. Ακόμη και ένα φέρι μποτ διαλύθηκε όταν λόγω των θυελλωδών ανέμων χτύπησε με δύναμη στο λιμάνι του Humber Estuary.

Ο... νέος καταρράκτης της Μεγάλης Βρετανίας:

Αεροφωτογραφίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νεροποντή βροχοπτώσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ