Κυβερνητικοί κύκλοι: «Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος με την πρόταση για τον ΑΔΜΗΕ» - iefimerida.gr

Κυβερνητικοί κύκλοι: «Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος με την πρόταση για τον ΑΔΜΗΕ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΑΔΜΗΕ τότε εξυπηρετούνται ακατανόητα συμφέροντα, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ανεξάρτητου διαχειριστή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία μετ΄ επιτάσσεως ζητούν οι δανειστές.

Η πρόταση, την οποία έχει καταθέσει ήδη η κυβέρνηση «αφήνει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και ενδεχόμενη μη αποδοχή της από τους εκπροσώπους των θεσμών, που έρχονται για διαπραγματεύσεις σχετικά με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, θα θεωρηθεί «ύποπτη».

Το πρωί και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτης μιλώντας στο Mega τόνισε: «έχουμε πει ότι δεν συζητάμε το σενάριο ιδιωτικοποίησης και αναζητούμε μία εναλλακτική πρόταση. Τα δίκτυα της ενέργειας πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο» τόνισε και ανέφερε ότι οι θεσμοί έχουν αποδεχτεί τη συζήτηση πάνω σε αυτή την κατεύθυνση. «Ιδεολογική εμμονή υπάρχει σε κάποιους από τους συνομιλητές μας, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα πράγματα από πρόθεση» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως «επιλογή του καθενός μας δεν είναι η παραίτηση, αλλά η προσπάθεια να υπερασπιστούμε και να κερδίσουμε πράγματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ