Παραμένει σε φυλακή της Αυστραλίας ο Έλληνας εκτελεστής - iefimerida.gr

Παραμένει σε φυλακή της Αυστραλίας ο Έλληνας εκτελεστής

Ευάγγελος Γούσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα 27 χρόνια κάθειρξης περιμένουν τον ομογενή Ευάγγελο Γούση καθώς δεν πέτυχε να ανατραπεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Ο 43χρονος σήμερα Γούσης ο οποίος είχε βρεθεί ένοχος για την εκτέλεση του «νονού» Λούις Μοράν, κατά τη διάρκεια του «πολέμου των συμμοριών» που συγκλόνισε την πόλη, θα έχει και πάλι δικαίωμα να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης το 2039. Ο Γούσης καταδικάστηκε σε ισόβια με την υποχρέωση να παραμείνει 30 χρόνια στη φυλακή, αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Στην καταδίκη του τον οδήγησε η μαρτυρία οδηγού που τον μετέφερε μακριά από τον τόπο του εγκλήματος και ο οποίος συνεργάστηκε με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίχθηκαν στο δικαστήριο, ο Γούσης πληρώθηκε για την εκτέλεση. Πηγή των χρημάτων ήταν δυο «βαρώνοι» των ναρκωτικών, ο Καρλ Ουίλιαμς που δολοφονήθηκε στην φυλακή και ο Τόνι Μόκμπελ, ο οποίος αν και κατηγορήθηκε για τον συγκεκριμένο φόνο, αθωώθηκε.

Αναφέρεται ακόμα πως την ημέρα του φόνου του Μοράν, ο Γούσης φορούσε κουκούλα και μπήκε μέσα στο κλαμπ, όπου κυνήγησε και σκότωσε το θύμα. Οι δικηγόροι του κατηγορουμένου υπέβαλαν έφεση για αναθεώρηση της καταδίκης του αλλά αυτή απορρίφθηκε.

Ο Γούσης είχε καταδικαστεί και για τον φόνο ενός άλλου μέλους του υποκόσμου της Μελβούρνης, του Λούις Κέϊν.

 Οι φόνοι που πραγματοποίησε συμπεριλαμβάνονται στις "απώλειες" του θλιβερού απολογισμού του "πολέμου των συμμοριών" που συγκλόνισε τη Μελβούρνη και άφησε πάνω από τριάντα νεκρούς και ανάμεσά τους τουλάχιστον 4 Έλληνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ