Η Αθήνα γιορτάζει: 240 εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, αλλαγή χρονιάς με Πλιάτσικα και Καπουτζίδη - iefimerida.gr

Η Αθήνα γιορτάζει: 240 εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, αλλαγή χρονιάς με Πλιάτσικα και Καπουτζίδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερες από διακόσιες σαράντα εκδηλώσεις, με μουσική, θέατρο, δρώμενα δρόμου, εικαστικές εκθέσεις, αφηγήσεις, παιχνίδια και εκπαιδευτικά προγράμματα, βάζουν από αύριο την Αθήνα σε ρυθμό και ατμόσφαιρα γιορτών, αισιοδοξίας, ειρηνικής συνύπαρξης. Η αλλαγη του χρόνου θα πραγματοποιηθει στο Θησείο, κάτω απο την Ακρόπολη με το Φίλιππο Πλιάτσικα, τον Πάνο Μουζουράκη και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου.

«Η Αθήνα γιορτάζει και η γιορτή ενώνει!» με αυτο το σύνθημα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καλεί κατοίκους, δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης, ανθρώπους κάθε ηλικίας και εθνότητας, φύλου, ηλικίας και θρησκεύματος, στη γιορτή της Αθήνας, που, παρά τα δύσκολα, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης, ελπίδας, ειρήνης, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμό.

Η Αθήνα γιορτάζει: 240 εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, αλλαγή χρονιάς με Πλιάτσικα και Καπουτζίδη  | iefimerida.gr 0

Σύνταγμα
Η πλατεία Συντάγματος, γίνεται η κυρίαρχη μουσική σκηνή της πόλης, από τις 8 του μήνα και μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, με 25 συναυλίες, καλλιτέχνες αγαπημένους και καταξιωμένους, τα δημοφιλή Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων, συγκροτήματα και ραδιοφωνικές εκπομπές. Οι εκδηλώσεις δεν περιορίζονται στο Σύνταγμα. Διοργανώνονται σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους σε όλη την Αθήνα, πολιτιστικά κέντρα των Δημοτικών Κοινοτήτων, στις πλατείες Κοτζιά, Κλαυθμώνος και άλλες πλατείες και γειτονιές της πόλης, στον Εθνικό Κήπο και στα Μουσεία του δήμου Αθηναίων.

Η Αθήνα γιορτάζει: 240 εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, αλλαγή χρονιάς με Πλιάτσικα και Καπουτζίδη  | iefimerida.gr 1

Παραμονή πρωτοχρονιάς στο Θησείο

Η Αθήνα γιορτάζει: 240 εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, αλλαγή χρονιάς με Πλιάτσικα και Καπουτζίδη  | iefimerida.gr 2


Τόπος συνάντησης του χθες με το αύριο, με μια σκηνη κάτω απο την Ακρόπολη. Οι Sugahspank παρέα με τους Swing Shoes, οι Athens Swing Cats και οι Athens Leading Hope θα παρασύρουν το κοινό με swing ρυθμούς και θα δώσουν τη σκυτάλη στον Πάνο Μουζουράκη, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων συναντά τον Φίλιππο Πλιάτσικα για να υποδεχτούν το νέο έτος.

Την εορταστική βραδιά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης

Η Αθήνα γιορτάζει: 240 εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, αλλαγή χρονιάς με Πλιάτσικα και Καπουτζίδη  | iefimerida.gr 3

«Αποτελεί πολύ μεγάλη χαρά και τιμή αυτή η πρόσκληση. Την αλλαγή του χρόνου επρόκειτο να την περάσω στην πατρίδα μου, στις Σέρρες, αλλά θα περάσω στο σπίτι μου εδώ στην Αθήνα. Πρέπει πάντα να ελπίζουμε για το καλύτερο και να υπάρχει αγάπη, ομόνοια, αδελφοσύνη και αλληλεγγύη. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις του καλού, αλλιώς δε θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που χρειάζονται βωοήθεια. Ο δήμαρχος έχει δείξει ότι νοιάζεται για το καλό του πολίτη» τόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.


Η Αθήνα αποδεικνύεται μια ασφαλής, ζωντανή και φιλόξενη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα

Η Αθήνα γιορτάζει: 240 εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, αλλαγή χρονιάς με Πλιάτσικα και Καπουτζίδη  | iefimerida.gr 4

Όσον αφορά στα τραγικά γεγονότα που αντιμετωπίζουν τελευταία ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε πως η Αθήνα αποδεικνύεται μια ασφαλής, ζωντανή και φιλόξενη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Με τα προβλήματα και τις αντιφάσεις μιας σύγχρονης μητρόπολης και συσπειρώνει όσους θέλουν να προχωρήσουν μπροστά, να δουλέψουν και να συνεργαστούν με πίστη στη δημοκρατία, στον πολιτισμό, στον άνθρωπο, στην επόμενη μέρα.

Η Αθήνα γιορτάζει: 240 εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, αλλαγή χρονιάς με Πλιάτσικα και Καπουτζίδη  | iefimerida.gr 5

Όλα τα παιδιά στην πλατεία Κοτζιά και τον Εθνικό Κήπο
Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους σε περισσότερες από 63 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές. Ο Εθνικός Κήπος και η πλατεία Κοτζιά θα αποτελέσουν τα κεντρικά σημεία των παιδικών εκδηλώσεων από 12 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου και από 26 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, μυστικές διαδρομές, αλλά και περιπλανήσεις με οδηγό τα αστέρια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον Εθνικό Κήπο, ενώ στην πλατεία Κοτζιά θα ζωντανέψουν το αστέρι τους και θα φτιάξουν το δικό τους έργο κινούμενης εικόνας.

Η Αθήνα γιορτάζει: 240 εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, αλλαγή χρονιάς με Πλιάτσικα και Καπουτζίδη  | iefimerida.gr 6

Ο Μάριος Φραγκούλης συναντά τα Μουσικά συνολα του δήμου

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Big Band, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Χορωδία, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ψυχαγωγία των πολιτών, αποτελούν και φέτος μία δυναμική παρουσία στις γιορτές και συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως τη Μαρίζα Ρίζου, τη Γιώτα Νέγκα, τη Τζίνα Φωτεινοπούλου. Δευτερα 14 και Τρίτη 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθει συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με σολίστ το Μάριο Φραγκούλη τη Χορωδία των «Μικρών Μουσικών» του Ωδείου Αθηνών υπό τη του Λουκά Καρυτινού.

Λαϊκό γλέντι στη Βαρβάκειο – Σατηρικά τραγούδια στον Κεραμεικό

Για παράδειγμα Αυριο στο Passport Κεραμεικός στις 20.00 θα παρουσιαστει η «Η Υβρεοπομπή». Ενα αφιέρωμα στο σατυρικό τραγούδι με το Φοίβο Δεληβοριά και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στη Βαρβάκειο Αγορά στις 17.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με τη Λένα Κιτσοπούλου και τους Ραστ Χιτζάζ, με τίτλο «Με μπουζούκι, με κιθάρα και με φίνο μπαγλαμά». Στο Σύνταγμα, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00 αφιέρωμα στο Σταύρο Ξαρχάκο με την Ηρώ Σαϊα.

Βookcrossing στον Πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 12.00-13.30 οι Αθηναίοι bookcrossers θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και θα μοιράσουν τα βιβλία τους. Το bookcrossing είναι η πρακτική του να δίνεις σε ένα βιβλίο μία μοναδική ταυτότητα ώστε καθώς το βιβλίο περνάει από αναγνώστη σε αναγνώστη, να μπορεί να παρακολουθηθεί και με αυτό τον τρόπο να ενώσει τους αναγνώστες. Πληροφορίες στο www.bookcrossing.com


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες και ολόκληρο το πρόγραμμα στο τηλ. 210 5284800 και www.cityofathens.gr – www.opanda.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χριστούγεννα στην Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ