Γιορτές με συναυλίες στην Αγγλικανική Εκκλησία [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιορτές με συναυλίες στην Αγγλικανική Εκκλησία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χριστουγεννιάτικη παράδοση του 17ου αιώνα, που ξεκίνησε στον ναό St. Mary's της μεσαιωνικής γερμανικής πόλης Lubeck, από τον οργανίστα και συνθέτη Dieterich Buxtehude, αναβιώνει για δεύτερη φορά και φέτος στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα.

Στις τρεις χριστουγεννιάτικες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν, μία την Παρασκευή 18 και δύο την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, αγκαλιάζοντας τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Συναυλίες προσευχής, χαράς, συγχώρεσης, συγκίνησης και αγάπης εν όψει του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Γιορτές με συναυλίες στην Αγγλικανική Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30
«Cantabo Domino»
Νίκος Σπανάτης, κόντρα τενόρος
Κατερίνα Κτώνα, τσέμπαλο και εκκλησιαστικό όργανο
Αριστουργηματικά τραγούδια των Χριστουγέννων από τα θρησκευτικά έργα σπουδαίων συνθετών της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, καθώς και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της αγγλικής μουσικής παράδοσης θα παρουσιαστούν από τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Νίκο Σπανάτη με την ιδιαίτερη φωνή του κόντρα τενόρου και την Κατερίνα Κτώνα με τον ευγενικό ήχο στο τσέμπαλο και στο εκκλησιαστικό όργανο, δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα σπάνιας μουσικής αίσθησης.
Οι δυο καλλιτέχνες έχουν συμπράξει επανειλημμένα στον χώρο της Παλιάς Μουσικής με ιδιαίτερα προγράμματα από την Ελισαβετιανή περίοδο έως και το όψιμο μπαρόκ, με μεγάλη επιτυχία.

Γιορτές με συναυλίες στην Αγγλικανική Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00
«The Annunciation»
DissensoDuo
Με βαθιά εκφραστική μουσική του πρώιμου Ιταλικού και Γερμανικού/Αυστριακού μπαρόκ, το DissensoDuo θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Θα ακουστούν έργα για μπαρόκ βιολί και τσέμπαλο των συνθετών Dario Castello, Heinrich Biber, Pandolfi Mealli και Giovanni Leoni, τα οποία ανήκουν στο λεγόμενο «Stylus Phantasticus», είδος που χαρακτηρίζεται από το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της ελεύθερης φόρμας.
Το σύνολο παλαιάς μουσικής DissensoDuo αποτελείται από τον Γιώργο Σαμοΐλη, μπαρόκ βιολί, και τον Αλέξανδρο Μαστιχιάδη, τσέμπαλο και όργανο. Οι μουσικοί ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στην Ουτρέχτη και έχουν εμφανιστεί σε διάφορες αίθουσες συναυλιών στην Ολλανδία και την Ελλάδα ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 συμμετείχαν στο διεθνούς φήμης Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής Ουτρέχτης. Το ντουέτο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον αυτοσχεδιασμό και την ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία έργων του 17ου και 18ου αιώνα.

Γιορτές με συναυλίες στην Αγγλικανική Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00
«Semper Antiquae Semper Vivus»
Guitarte ensemble

Με κεντρικό πρόσωπο τον Άγγλο συνθέτη John Dowland, η «παλαιά μουσική» γίνεται σημερινή, μυσταγωγία και απόλαυση, από τον σύγχρονο κιθαριστικό ήχο του Guitarte ensemble.
Το σύνολο Guitarte [Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Μαρία Παπαμιχαήλ και Άννα Σαρτζίδου (τραγούδι-κιθάρα), με τη συμμετοχή της Χριστίνας Πολυκρέτη και του Νεκτάριου Σακελλαρίου] ανασυνθέτει με μοναδικό τρόπο την ηχητική της Αναγεννησιακής και Μπαρόκ μουσικής, σε μια συναυλία για 2, 3, 4, 5 και...7 κιθαριστές.

Γιορτές με συναυλίες στην Αγγλικανική Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

Πρόκειται για τον νεογοτθικό Αγγλικανικό Ναό του Αγίου Παύλου, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1838 και 1843 ώστε να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες της αθηναϊκής παροικίας των Διαμαρτυρομένων και κατά κύριο λόγων. Πιθανός να έχεις κοντοσταθεί περνώντας τυχαία ακούγοντας τη μελωδία του εκκλησιαστικού οργάνου. Αν το προγραμματίσεις, ακολουθούν τρεις χριστουγεννιάτικες συναυλίες.
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου - Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, τηλ: 210 7234567
Είσοδος: 12, 10, 8 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ