Σινέ - Περίπατος στη Θεσσαλονίκη – Ξεναγός η πρωτοποριακή εφαρμογή Cinemetro - iefimerida.gr

Σινέ - Περίπατος στη Θεσσαλονίκη – Ξεναγός η πρωτοποριακή εφαρμογή Cinemetro

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παύλος Ζάννας, ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Δαλιανίδης, α΄ και β΄ εξώστες, ιστορικές αίθουσες που άφησαν πίσω τους ίχνη και θερινά σινεμά που χάθηκαν στη λήθη, αποτελούν σταθμούς σε μια διαδρομή που προσεγγίζει την πόλη από την οπτική της κινηματογραφικής της ιστορίας.

Οι θεματικές διαδρομές Thessaloniki Walking Tours συνεχίζονται και ο σκοπός αυτή την Κυριακή είναι ένας. Να ανασύρουμε τις κινηματογραφικές μνήμες εκατό και πλέον χρόνων και να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διερευνώντας τη συναρπαστική της σχέση με το σινεμά.

Σινέ - Περίπατος στη Θεσσαλονίκη – Ξεναγός η πρωτοποριακή εφαρμογή Cinemetro | iefimerida.gr 0


Η ιδιαιτερότητα αυτής της διαδρομής είναι η εξής:
Κατά τη διάρκεια της, οι συμμετέχοντες μπορούν να «κατεβάσουν» εντελώς δωρεάν στα κινητά τους τηλέφωνα ή στα τάμπλετ τους, την πρωτοποριακή εφαρμογή Cinemetro, που δημιουργήθηκε από ομάδα φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Αθηνάς Βακάλη σε συνεργασία με τους Λίνα Μυλωνάκη και Γιάννη Γκροσδάνη, για ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κινηματογραφική ιστορία της πόλης.


Οι διοργανωτές εξηγούν.

Ξεκινώντας από τον Λευκό Πύργο και καταλήγοντας στο Λιμάνι συνδέουμε τόπους, χώρους, σημεία, δρόμους, πλατείες και γωνιές της πόλης οι οποίες λειτούργησαν ως ανοιχτό κινηματογραφικό στούντιο και διαμόρφωσαν ένα κομμάτι της ταυτότητάς της. Αφηγούμαστε τις μικρές και μεγάλες ιστορίες για την πόλη και το σινεμά, ιχνηλατούμε την Θεσσαλονίκη των σινεφίλ, των κινηματογραφικών αιθουσών, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και αναζητούμε την πόλη όπως αποτυπώθηκε σε ταινίες.

Σινέ - Περίπατος στη Θεσσαλονίκη – Ξεναγός η πρωτοποριακή εφαρμογή Cinemetro | iefimerida.gr 2


Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει θεματικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπό της πόλης. Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από τη μεγάλη Ιστορία, το οποίο όμως συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο. Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε την πόλη με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.

Σινέ - Περίπατος στη Θεσσαλονίκη – Ξεναγός η πρωτοποριακή εφαρμογή Cinemetro | iefimerida.gr 3

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 11:00 στο Λευκό πύργο και η συμμετοχή είναι 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Thessaloniki walking tours
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ