Ξαφνική στροφή της Γαλλίας: Δεν χρειάζεται να φύγει ο Ασαντ πριν από την πολιτική μετάβαση στη Συρία - iefimerida.gr

Ξαφνική στροφή της Γαλλίας: Δεν χρειάζεται να φύγει ο Ασαντ πριν από την πολιτική μετάβαση στη Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση δημιούργησε η δήλωσε του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας ότι δεν χρειάζεται να αποχωρήσει ο Μπασάρ αλ-Ασαντ πριν από την πολιτική μετάβαση στη Συρία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le progrès de Lyon, ο Λοράν Φαμπιούς τόνισε ότι μια ενωμένη Συρία συνεπάγεται μια πολιτική μετάβαση. «Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ασαντ πρέπει να φύγει πριν από τη μετάβαση, αλλά χρειάζονται εγγυήσεις για το μέλλον».

Βέβαια, ο Γάλλος υπουργός φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι για να είναι πλήρως αποτελεσματική η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, απαιτεί τη σύμπραξη όλων των συριακών δυνάμεων και των περιφερειακών. «Πώς είναι αυτό δυνατόν, όσο ο Άσαντ προεδρεύει, αυτός που διέπραξε τόσες ωμότητες, και αυτός που έχει εναντίον του μεγάλο μέρος του λαού του;», διερωτήθηκε.

Το Παρίσι επιμένει στη συνεργασία των δυτικών δυνάμεων με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτών δεν θα ηγείται ο Σύρος πρόεδρος.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συνεργασία με τον συριακό στρατό όσο ο Μπασάρ αλ-Ασάντ είναι αρχηγός του. Αλλά από τη στιγμή που υπάρξει μια πολιτική μετάβαση και ο Μπασάρ δεν θα είναι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, μπορούμε πολύ καλά να συνεργαστούμε με αυτό που θα είναι ο συριακός στρατός. Αλλά σε μια πολιτική μετάβαση που θα λαμβάνει χώρα», είπε ακόμη ο Φαμπιούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λοράν Φαμπιούς Μπασάρ Αλ Άσαντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ