Αναγνωστοπούλου: Δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ το 2016 - iefimerida.gr

Αναγνωστοπούλου: Δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ το 2016

(EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν οι μαθητές με αλλαγή στο εισαγωγικό σύστημα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2016, διαβεβαίωσε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη και μάλιστα από τη στιγμή που έχει διανυθεί το 1/3 της σχολικής χρονιάς.

Οπως εξήγησε, μιλώντας στο Mega, ξεκινάει εθνικός διάλογος, στη διάρκεια του οποίου θα εξεταστεί και το θέμα των εξετάσεων.

«Το 2016 δεν μπορεί να αλλάξει. Είμαστε στο μέσον της χρονιάς και δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει. Το 2017 αν προκύψει από τον εθνικό διάλογο να αλλάξουν οι εισαγωγικές εξετάσεις, εκεί βεβαίως θα υπάρχει όλος ο χρόνος να προετοιμαστεί ο κόσμος και να ελαφρυνθούν οι εξετάσεις», ανέφερε.

Σε ερώτηση για την πρόταση του επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, κ. Λιάκου, να μην υπάρχουν εξετάσεις, με εξαίρεση κάποιες σχολές, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας είπε ότι πρόκειται για «μία ιδέα δικιά του η οποία θα πέσει στο διάλογο και θα δουν οι ειδικοί τι θα προκριθεί», ενώ κάλεσε τα ΑΕΙ και ΤΕΙ να δηλώσουν τι θέλουν και πώς μπορούν να γίνουν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής.

Η κ. Αναγνωστοπούλου ρωτήθηκε και για το ζήτημα διορισμού συγγενών της και διερωτήθηκε αν είναι κακό να έχει κάποιος στο πολιτικό του γραφείο συγγενείς 3ου βαθμού, σημειώνοντας ότι βάσει νόμου δεν μπορεί να γίνει πρόσληψη συγγενούς 2ου βαθμού.

«Είμαι υπόλογη που άλλος υπουργός προσέλαβε συγγενή μου; Κάποιος ήθελε να δημιουργήσει θέμα. Η πολιτική πρέπει να διεξάγεται με πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους. Είμαι από αυτούς που λέω πάντα – και στο κόμμα μου – ότι χτυπάς τις πολιτικές, δεν χτυπάς τα πρόσωπα γιατί θα καταντήσουμε στο τέλος να βγάζουμε μαχαίρι ο ένας στον άλλον», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ εξετάσεις ΑΕΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ