Η αληθινή ιστορία της αντισυμβατικής «Γκάμπυ» [εικόνες] - iefimerida.gr

Η αληθινή ιστορία της αντισυμβατικής «Γκάμπυ» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αληθινή ιστορία μίας όμορφης γυναίκας που έζησε στην ΑΘήνα του Μεσοπολέμου, έγινε ηρωίδα της γειτονιάς και της Εθνικής Αντίστασης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και τέλος δολοφονήθηκε στο διαμέρισμά της, ζωντανεύει στη σκηνή με τρεις ηθοποιoύς σε μία ενδιαφέρουσα παράσταση.

Σας συστήνω τη Γκάμπυ, μια ελεύθερη, κομψή, γεμάτη πάθος αντισυμβατική γυναίκα. Ένα ελεύθερο πνεύμα που έζησε στην Αθήνα, αφιερώθηκε στον έρωτα και πλάνεψε τους άντρες. Η Γκάμπυ προερχόταν από αριστοκρατική οικογένεια, σε μια εποχή που η ελευθερία και η ανεξαρτησία των γυναικών έμοιαζε παράλογη. Σε νεαρή ηλικία, έφυγε μακριά από την οικογένειά της, απέκλεισε εργοδότες και έρωτες που πληγώνουν και έμαθε είναι να αμύνεται.

Η αληθινή ιστορία της αντισυμβατικής «Γκάμπυ» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το θέατρο «Βασιλάκου» παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη το έργο «Γκάμπυ» σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, εμπνευσμένο από το βιβλίο της Γαβριέλλας Ουσάκοβα, «Η ζωή μου» (εκ. Κάκτος) και από ήρωες των χρονογραφημάτων του Νίκου Τσιφόρου. Η υπόθεση εκτυλίσσεται την χρονική περίοδο 1930-1990, σκιαγραφώντας την κοινωνική φυσιογνωμία και την ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας, υπό το πρίσμα του λόγου και του βλέμματος μιας ιέρειας του έρωτα. Μια γυναίκα που ανέτρεψε τα κοινωνικά στερεότηπα της εποχής, που χαράχτηκε ανεξίτηλα στα όνειρα χιλιάδων ανδρών και που απέδειξε με τη ζωή και τη δράση της, ότι μπορεί να είναι εργοδότης και προϊόν ταυτόχρονα.

Η ιδιαιτερότητα της παράστασης
Η κεντρική ηρωίδα ερμηνεύεται από τρεις ηθοποιούς: τον Άγγελο Παπαδημητρίου, τη Γωγώ Μπρέμπου και τη Λίλα Μπακλέση. Ο διαχωρισμός του ρόλου στα τρία δεν είναι μόνο ηλικιακός. Οι τρεις ερμηνευτές διατυπώνουν σκηνικά τις διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα της ηρωίδας.

Η αληθινή ιστορία της αντισυμβατικής «Γκάμπυ» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Λίλα Μπακλέση αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία και το τσαγανό της νεαρής Γκάμπυ.

Η αληθινή ιστορία της αντισυμβατικής «Γκάμπυ» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου μια λιγότερο γήινη και περισσότερο αλλόκοτη πλευρά της.

Η αληθινή ιστορία της αντισυμβατικής «Γκάμπυ» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η ​Γωγώ Μπρέμπου, το σύμβολο μιας διαχρονικής θηλυκότητας, τη σκοτεινή και ανεξιχνίαστη γυναίκα.

Η ιστορία της Γκάμπυ
Τα χρόνια περνούν και η Γκάμπυ γίνεται γνωστή σε πολλές γενιές ανδρών. Δεν κάνει διακρίσεις στην πελατεία της και δέχεται στο σπίτι της από βοσκούς μέχρι πρόσωπα της υψηλής κοινωνίας. Είναι βαθιά θρησκευόμενη, βοηθά τα παιδιά της γειτονιάς της, καλύπτει τα ιατρικά έξοδα των άπορων γειτόνων της, ενώ κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής εκμεταλλεύεται τις επαφές της με τις ναζιστικές αρχές προκειμένου να αποκαλύπτει μυστικά σε μέλη της Εθνικής Αντίστασης. Κάπου στα μέσα της πολυτάραχης ζωής της, το 1960, ο εαυτός της σε μικρή ηλικία και ο εαυτός της σε μεγάλη ηλικία, την... επισκέπτονται, φέρνοντας μαζί τους τις αναμνήσεις μιας περασμένης ευτυχίας και το μέλλον μιας μονότονης ηρεμίας. Η Γκάμπυ, κάνει μαζί τους την ανασκόπηση της ζωής της, μέχρι που μια νύχτα, βρίσκεται δολοφονημένη στο σπίτι της, στους πρόποδες του Λυκαβηττού.
Αν είχε αφήσει ένα σημείωμα, πριν φύγει, αυτό θα έλεγε: «Μείνατε ευαίσθητοι».

Η αληθινή ιστορία της αντισυμβατικής «Γκάμπυ» [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από την παράσταση

Η παράσταση
«ΓΚΑΜΠΥ» της Αναστασίας Τζέλλου και της Κίρκης Καραλή
Νέο Θέατρο Βασιλάκου: Προφήτου Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός, τηλ. 211 0132002
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα (19:00) και Τρίτη (21:00)
Τιμή εισιτηρίου: 10 έως 15 ευρώ
Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου μια έξτρα παράσταση στις 9:45 μ.μ. με ενιαία τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θέατρο Βασιλάκου Γκάμπυ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ