Λεβέντης: 2-3 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα βάλουν «πλάτη» στον Τσίπρα για το ασφαλιστικό - iefimerida.gr

Λεβέντης: 2-3 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα βάλουν «πλάτη» στον Τσίπρα για το ασφαλιστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά θα βάλουν πλάτη βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στον Bήμα FM, τονίζοντας ότι γνωρίζει πως δύο-τρεις βουλευτές από τα δύο αυτά κόμματα θα φύγουν και θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Όποιος ψηφίσει το ασφαλιστικό θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος, υποστήριξε ο κ. Λεβέντης και χαρακτήρισε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών προσχηματικό. «Μας φώναξε ο κ. Τσίπρας για να μας κάνει ανακοινώσεις και όχι για να συζητήσουμε ουσιαστικά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί κανείς να συναινέσει.

Σύμφωνα με το «Εθνος», οι κ.κ. Λεβέντης, Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκαν χθες στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ. Μπαίνοντας στην αίθουσα του συνεδρίου ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων παρήγγειλε έναν ελληνικό καφέ και αμέσως μετά, βλέποντας στα διπλανά καθίσματα τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον κ. Θεοχαρόπουλο, τους είπε: «Τι είναι αυτά που λέει ο Τσίπρας ότι θα μπω στην κυβέρνηση; Εγώ μίλησα μόνο για οικουμενική, έχω και μάρτυρες τους αρχηγούς. Τι να πάω να κάνω εγώ; "Τσόντα" δεν γίνομαι».

Στη συνέχεια, πίνοντας τον καφέ του, ρώτησε τους συνομιλητές του ποια είναι η γνώμη τους. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ του ανέφερε την πάγια θέση του κόμματος για φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας, με μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό πρόσημο.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κούνησε το κεφάλι και είπε: «Θα στείλω επιστολή στον Τσίπρα και δεν θα πάω στη συνάντηση από τη στιγμή που ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει οικουμενική». Η κουβέντα διακόπηκε απότομα, καθώς εκείνη τη στιγμή μπήκε στην αίθουσα η Φώφη Γεννηματά και οι τρεις πρόεδροι σηκώθηκαν για να τη χαιρετήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ