Πέθανε ο Ζακ Ιακωβίδης - Ο συνθέτης του «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί» - iefimerida.gr

Πέθανε ο Ζακ Ιακωβίδης - Ο συνθέτης του «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 87 χρόνων ο σπουδαίος μουσικός και μαέστρος Ζακ Ιακωβίδης.

Ηταν ο άνθρωπος πίσω από δεκάδες επιτυχίες, όπως η μουσική της θρυλικής σειράς «Λάμψη», του «Λούνα Παρκ» και τραγούδια όπως το «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί» που έγινε διαχρονική επιτυχία, «Του χωρισμού η ώρα», «Να το πάρεις το κορίτσι», «Το παλιό το μαγαζάκι» και άλλα πολλά.

Είχε συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα όπως η Σοφία Βέμπο, ο Φίλιππος Νικολάου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Χρηστάκης, η Μαίρη Λίντα κ.ά.

Το πρώτο τραγούδι ήταν σε στίχους Μίνου Μάτσα, ενώ η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το «Αγαπούλα» με τον Φώτη Πολυμέρη.

Μία από τις ιδιαίτερες συναντήσεις του υπήρξε αυτή με τον Γιάννη Πάριο με το τραγούδι «Την αγαπούσα παραδέχομαι».

Η ζωή του

Το πραγματικό του όνομα ήταν Γιακόμπ Μπενβενίτσε, καθώς ήταν εβραϊκής καταγωγής. Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, με πατέρα έμπορο, που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα πουλώντας οικιακά και γραμμόφωνα. Μεγάλωσε στη γειτονιά της τότε πλατείας Αγάμων, σήμερα πλατεία Αμερικής .

Μπορεί να ήταν απόφοιτος του Κολεγίου, ωστόσο, ο πόλεμος δημιούργησε νέες συνθήκες γι' αυτόν. Στην κατοχή όλη η οικογένεια συνελήφθη από τους Γερμανούς και εστάλη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέλσεν. Έζησε σε φριχτές συνθήκες αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από τρία βασανιστικά χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζακ Ιακωβίδης θάνατος μουσικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ