Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ την Δευτέρα - iefimerida.gr

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ την Δευτέρα

ΕΣΗΕΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 24ωρης απεργία, από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης,προχωρούν όλοι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ έρχεται ως αντίδραση στην επιβολή της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, που θα εφαρμόσει η ΕΡΤ από την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2011, και το οποίο καταστρατηγεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ.

Τα αιτήματα της ΕΣΗΕΑ είναι τα εξής:

-να σταματήσει κάθε ενέργεια δημοσιουπαλληλοποίησης των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ , με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

-τη μη εφαρμογή του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».

-να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ και

να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ