Ντράγκι: Επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων έως τον Μάρτιο του 2017 - iefimerida.gr

Ντράγκι: Επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων έως τον Μάρτιο του 2017

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο διοικητής της Μάριο Ντράγκι.

Ουσιαστικά, η ΕΚΤ ανταποκρίθηκε με αυτόν τον τρόπο στις εκκλήσεις της αγοράς για ενίσχυση των νομισματικών μέτρων για τη στήριξη μέτρων της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης επεκτείνεται έως τον Μάρτιο του 2017 «ή και αργότερα» (κανονικά έληγε τον Σεπτέμβριο του 2016), ενώ πλέον θα περιλαμβάνει δημοτικά και περιφερειακά ομόλογα.

«Οι αποφάσεις για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών, ήταν αποφάσεις των ίδιων των τραπεζών και των κυβερνήσεών τους. Δεν έχουμε λόγο στις επενδυτικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών. Η κατάσταση μπροστά μας είναι γεμάτη από γεωπολιτικούς κινδύνους, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Υπάρχει "εμπιστοσύνη" αλλά όχι "εφησυχασμός" για τα μέτρα που ελήφθησαν σήμερα» συμπλήρωσε.

Οι ανακοινώσεις του Ντράγκι εκτόξευσαν αμέσως το ευρώ, σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ