Ειδομένη: Νεκρός Μαροκινός υπήκοος από ηλεκτροπληξία -Ένταση στην περιοχή - iefimerida.gr

Ειδομένη: Νεκρός Μαροκινός υπήκοος από ηλεκτροπληξία -Ένταση στην περιοχή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαροκινός υπήκοος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, στο σημείο όπου βρίσκονται ακινητοποιημένοι συρμοί με βαγόνια του ΟΣΕ.

Ο Μαροκινός μετανάστης που έχασε τη ζωή του ήταν 22 χρονών.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αντώνης Ρήγας από την οργάνωση "Γιατροί Χωρίς Σύνορα", ο άτυχος νεαρός ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης στο σημείο όπου εδώ και μέρες παραμένουν ακινητοποιημένες αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ.

Στο μεταξύ, ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην ουδέτερη ζώνη, όπου εκατοντάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο διέλευσης των προσφύγων στο έδαφος της ΠΓΔΜ φωνάζοντας συνθήματα.

Οι μετανάστες ζητούν να επιτραπεί και σε αυτούς η διέλευση, ενώ στο ελληνικό έδαφος βρίσκονται από το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο γενίκευσης των επεισοδίων.

Σήμερα επίσης, δύο τρένα του ΟΣΕ κατευθύνονται προς την Ειδομένη προκειμένου να επιβιβάσουν μετανάστες που θέλουν να αποχωρήσουν από την περιοχή και να έρθουν Αθήνα. Στα τρένα, που έχουν από 10 βαγόνια το καθένα, αναμένεται να επιβιβασθούν όσοι μετανάστες το επιθυμούν, με προορισμό την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ειδομένη ηλεκτροπληξία Μαροκινός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ