Ανατροπή: Eνοχος για ανθρωποκτονία ο Πιστόριους -Κινδυνεύει με τουλάχιστον 15 χρόνια φυλάκισης - iefimerida.gr

Ανατροπή: Eνοχος για ανθρωποκτονία ο Πιστόριους -Κινδυνεύει με τουλάχιστον 15 χρόνια φυλάκισης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τουλάχιστον 15 χρόνια φυλάκισης απειλείται πλέον ο παραολυμπιονίκης Οσκαρ Πιστόριους, μετά την αλλαγή της κατηγορίας εναντίον του (για τον θάνατο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ) από «φόνο εξ αμελείας» σε «ανθρωποκτονία».

To Aνώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής αποφάνθηκε σήμερα ότι ο θάνατος της Ρίβα Στέενκαμπ από τον 30χρονο Πιστόριους είναι δολοφονία και όχι φόνος εξ αμελείας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο «Blade Runner» αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή, ενώ κινδυνεύει με τουλάχιστον 15 χρόνια φυλάκισης.

Yπενθυμίζεται πως ο Πιστόριους εξέτισε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, ενώ αναμενόταν να εκτίσει τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο Πιστόριους σκότωσε την 30χρονη Ρίβα Στέενκαμπ τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, όταν ο παραολυμπιονίκης άνοιξε πυρ προς την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου μέσα στο οποίο βρισκόταν η σύντροφός του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ