Η κραυγή διαμαρτυρίας της Λούλας Αναγνωστάκη [εικόνες] - iefimerida.gr

Η κραυγή διαμαρτυρίας της Λούλας Αναγνωστάκη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σε σας που με ακούτε». Δώδεκα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου της σπουδαίας θεατρικής συγγραφέως, από τον Λευτέρη Βογιατζή, παρουσιάζεται ξανά, πιο επίκαιρο από ποτέ, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Το έργο της σπουδαίας θεατρικής συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη, είναι μια διαμαρτυρία για τα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά αδιέξοδα που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες και σε αυτή την παραγωγή, το σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης.

Η κραυγή διαμαρτυρίας της Λούλας Αναγνωστάκη [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Σε ένα παλιό βερολινέζικο σπίτι, που σταδιακά ταράζεται από τον ήχο των επεισοδίων, τις ριπές και τα δακρυγόνα, ο κεντρικός ήρωας, ο Άγης, ηχογραφεί τις φωνές των υπόλοιπων θεατρικών προσώπων και τις μοντάρει με συνθήματα από τις διαδηλώσεις.
Το ιδιωτικό μπλέκεται με το δημόσιο για να επανεμφανισθούν υπαινικτικά στη σκηνή θέματα και χαρακτήρες από παλαιότερα έργα της Αναγνωστάκη. Χαρακτήρες που παίρνουν υπόσταση κρατώντας ένα μικρόφωνο σαν να μιλούν σε μια συγκέντρωση - ξεχωρίζοντας από το πλήθος της διαδήλωσης... εμάς που τους ακούμε.

Η κραυγή διαμαρτυρίας της Λούλας Αναγνωστάκη [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Παίζουν οι ηθοποιοί: Όλια Λαζαρίδου, Mαρία Ζορμπά, Άντριαν Φρίλινγκ, Αντρέας Κοντόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καραούλης, Μάνος Στεφανάκης, Κλεοπάτρα Μάρκο, Γιώργος Σαββίδης.
Η Λούλα Αναγνωστάκη δίνει φωνή στα πρόσωπα του έργου, για να εκμυστηρευτούν σε ένα φανταστικό κοινό τις αγωνίες τους, τον τρόμο τους απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων αλλά και την προσωπική ανασφάλεια που τους προκαλούν η κοινωνική διαφθορά και η παρακμή.
Από τις 10 Δεκεμβρίου έως και 3 Ιανουαρίου 2016 στο blackbox του Ιδρύματος Κακογιάννη.

Η παράσταση
«Σε σας που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (blackbox): Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418 550
Παραστάσεις: 10/12 - 03/01
Ώρα: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, (21:00), Κυριακή (20:00)
Τιμή εισιτήριων: 8 έως 12 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λούλα Αναγνωστάκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ