Η Θάτσερ είναι η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο εδώ και 200 χρόνια - Ποιες συμπληρώνουν τη δεκάδα

Η πρώτη γυναίκα ηγέτιδα βρετανικού κόμματος και μοναδική γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας, η Μάργκαρετ Θάτσερ αναδείχθηκε ως η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πολιτικό και δημόσιο βίο τα τελευταία 200 χρόνια απο τους Βρετανούς.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ βρέθηκε μπροστά μπροστά από τη Μαρί Κιουρί, τη βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β, την Έμιλι Πανκχέρστ τη γυναίκα που έδωσε στο φύλο της το δικαίωμα της ψήφου, την Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ πρωτοπόρο της σύγχρονης νοσηλευτικής, τη Ρόζα Παρκς και τη Μητέρα Τερέζα.

Από την πρώτη δεκάδα δεν λείπει η βασίλισσα της τηλεόρασης, Όπρα Γουίνιφρι.
Τα αποτελέσματα αφορούν σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Opinium για λογαριασμό του ομίλου ασφαλειών ζωής Scottish Widows.
Στις εννέα συνολικά κατηγορίες της δημοσκόπησης και η Μαργκαρετ Θάτσερ αναδείχθηκε πρώτη και στην κατηγορία Πολιτική και Διεθνή με ποσοστό 41%.


Στην κατηγορία της διανοούμενης με την μεγαλύτερη επιρροή στο δημόσιο βίο οι ερωτηθέντες επέλεξαν την Σιμόν Ντε Μπουβουάρ, ενώ το βρετανικό κοινό ξεχώρισε την ιδρύτρια των καταστημάτων καλλυντικών «Body Shop» Ανίτα Ρόντικ για τον κόσμο των επιχειρήσεων.
Η συγγραφέας Τζέιν Όστεν κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία των δημιουργικών τεχνών και η ηθοποιός Τζούντι Ντετς ξεχώρισε στις τέχνες του θεάματος.

Στην κατηγορία του αθλητισμού πιο επιδραστική γυναίκα των τελευταίων 200 ετών αναδείχθηκε η πρωτοπόρος της αεροπορίας Αμερικανίδα Αμέλια Έρχαρτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάργκαρετ Θάτσερ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ