fbpx Εύκολο ψητό ψάρι τυλιγμένο στο αλάτι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Εύκολο ψητό ψάρι τυλιγμένο στο αλάτι

Εύκολο ψητό ψάρι τυλιγμένο στο αλάτι
02|12|2015 | 12:44

Εχετε εντοπίσει ένα ωραίο ψάρι αλλά διστάζετε πώς να το ψήσετε, ειδικά τον χειμώνα. Οι οσμές, το καθάρισμα, η ιδέα του λερωμένου φούρνου σας αποθαρρύνουν.

Τυλίξτε το σε χοντρό αλάτι, με τα λέπια, βάλτε το στο φούρνο και απολαύστε το καλύτερο ψάρι που ονειρευτήκατε ποτέ!

Υλικά

  • 1-2 λαβράκια ή τσιπούρες ή άλλα μεγάλα ψάρια
  • 1 κιλό χοντρό αλάτι (ψάξτε αλάτι χοντρό γκρί, είναι πιο «γλυκό»)
  • Ρίγανη και θυμάρι
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Μην το φοβάστε: Τυλίξτε τα ψάρια με τα λέπια. Εξαφανίζονται στη συνέχεια
  • Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Τοποθετήστε τα ψάρια σε ταψάκι
  • Βάλτε στο στομάχι τους λίγες φέτες λεμόνι και θυμάρι
  • Βάλτε και στην πλάτη τους φετούλες λεμόνι
  • Ανακατέψτε στο αλάτι θυμάρι και ρίγανη
  • Ρίξτε πάνω στα ψάρια το χοντρό αλάτι και τυλίστε τα καλά με τα χέρια
  • Το αλάτι πρέπει να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό
  • Πιέστε το αλάτι στα ψάρια, να πάρει σχήμα
  • Βάλτε στο ταψάκι 1 ποτήρι νερό
  • Ψήστε επί 35-40 λεπτά
  • Βγάλτε το ταψάκι από το φούρνο
  • Με τα δάχτυλα απομακρύνετε προσεκτικά το αλάτι
  • Βγαίνει άνετα, παίρνει μαζί του και τα λέπια
  • Τα ψάρια είναι πεντανόστιμα και τρυφερά
  • Σερβίρετε με λαδολέμονο (μέσα στο λαδολέμονο ξύστε λίγη φλούδα λεμονιού)

Εύκολο ψητό ψάρι τυλιγμένο στο αλάτι | iefimerida.gr 0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ