Πρόσκληση του ΝΑΤΟ στο Μαυροβούνιο να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία - iefimerida.gr

Πρόσκληση του ΝΑΤΟ στο Μαυροβούνιο να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία

ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ΝΑΤΟ προσκάλεσε και επισήμως το γειτονικό μας Μαυροβούνιο να συμμετάσχει στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού, Γενς Στολτενμπεργκ.

Αυτό αποφάσισαν σε συνάντηση του, οι Υπουργοί Άμυνας των κρατών-μελών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, με τον επικεφαλής να δηλώνει «καλωσορίζουμε το Μαυροβούνιο στην Ένωση, είναι η αρχή μιας πολλή ωραίας συνεργασίας».

Η κίνηση αναμένεται να ρίξει λάδι στην φωτιά των σχέσεων του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, η οποία βλέπει με καχυποψία την επεκτατικότητα της Συμμαχίας και έρχεται να επισφραγίσει μια πορεία 6 χρόνων που ξεκίνησε το 2009.

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο η Βουλή του Μαυροβουνίου ψήφισε με πλειοψηφία 79-50 την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, ενώ έχει ήδη συνεργαστεί με την Συμμαχία στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ Μαυροβούνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ