Απεργούν οι δικηγόροι της Αθήνας την Πέμπτη - iefimerida.gr

Απεργούν οι δικηγόροι της Αθήνας την Πέμπτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της Αθήνας, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό, αλλά και τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Γενάρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, κατά την συνεδρίαση του την 1/12/2015, αποφάσισε αποχή των Δικηγόρων της πρωτεύουσας από τα καθήκοντά τους, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015.
Η απόφαση του Δ.Σ του ΔΣΑ περί αποχής ελήφθη προκειμένου να εκφρασθεί και με τον τρόπο αυτό, η κατηγορηματική αντίθεση των δικηγόρων:

Α. Στις παρεμβάσεις και αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό ιδίως με την ενοποίηση όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων και την κατάργηση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του ΕΤΑΑ αλλά και την υποβάθμιση του σημερινού, ήδη προβληματικού καθεστώτος των δικηγόρων.

Β. Προ της επικείμενης εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που τίθεται σε ισχύ την 1-1-2016, στον οποίον έχει αντιταχθεί σύσσωμος ο νομικός κόσμος, επισημαίνοντας ότι πλήττει θεμελιώδη δικονομικά δικαιώματα των πολιτών και αντί της επιτάχυνσης θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δικαστηρίων και θα επιβραδύνει σημαντικά την απονομή της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δικηγόροι Απεργία ανακοίνωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ