Το ημερολόγιο της Pirelli φέτος έχει μόνο δύο γυμνές -Και δεν έχουν σώμα μοντέλου: Τι δείχνει αυτή η επιλογή [εικόνες]

Για περισσότερο από μισό αιώνα η ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών Pirelli κυκλοφορεί ένα ετήσιο ημερολόγιο με φωτογραφίες supermodels σε προκλητικές στάσεις με εσώρουχα ή χωρίς.

Στο ημερολόγιο του 2016, ωστόσο, η εταιρεία απαγκιστρώθηκε από αυτή την ιδέα: τα μοντέλα είναι αυθεντίες της Τέχνης, των επιχειρήσεων, του αθλητισμό και της φιλανθρωπίας.

Μόνο δύο γυναίκες σε αυτό εμφανίζονται ημίγυμνες. Ο λόγος για την τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς και την Ειμι Σούμερ, που έχουν γίνει στόχος για τα κιλά τους παλιότερα.

Το Slate εξηγεί γιατί αυτή τους η διαφοροποίηση στην φωτογράφιση είναι απάντηση στα τρολς του Διαδικτύου.

Η εικόνα τους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα προηγούμενα πρότυπα της Pirelli, που ήταν κάτι ανάμεσα στην Αντριάνα Λίμα και την Τζίτζι Χαντίντ. Ξεφυλίζοντας τα προηγούμενα ημερολόγιο κοινό χαρακτηριστικό οι σέξι πόζες και το γυμνό. Στο σύνολό του το αρχείο, μαρτυρά μια πολύχρονη επιμονή με ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς, που κυριαρχούσε και κυριαρχεί στη βιομηχανία της μόδας και τα ΜΜΕ, τα οποία σπάνια κυκλοφορούν με λίγο παραπάνω λίπος, πιο διογκωμένους μυς ή γερασμένο δέρμα.

Πλέον, η ιταλική εταιρεία φαίνεται να συνειδητοποιεί πως ο κόσμος έχει βαρεθεί την... παράδοση.

Είτε γυμνές είτε ντυμένες, η Σερένα Γουίλιαμς και η Ειμι Σούμερ κριτικάρονταν για την εμφάνισή τους, ωστόσο, αντιστάθηκαν στην πίεση να γίνουν κάτι άλλο.

«Μου αρέσει που είμαι γεμάτη γυναίκα. Είμαι δυνατή, ισχυρή και όμορφη την ίδια στιγμή», είχε πει η τεννίστρια σε συνέντευξή της στο Good Morning America.

Είναι αλήθεια πως οι διάσημες γυναίκες κρίνονται πολύ συχνά από τα βλέμματα και όχι για την ουσία τους. Η Σερένα Γουίλιαμς και η Ειμι Σούμερ, όμως, στέκονται μπροστά και παρουσιάζουν ένα διαφορετικό μοντέλο στην επιφανειακή κριτική: Αγαπήστε το σώμα σας με τον πιο δημόσιο τρόπο.

Μιλώντας για την πόζα της Σούμερ, η φωτογράφος Ανι Λίμποβιτς αναφέρει πως «στο πορτρέτο της Σούμερ υπάρχει μια δόση αστείου. Είναι σαν να μην έχει πάρει το σημείωμα που έλεγε πως μπορεί να κρατήσει τα ρούχα της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ