Με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών θα συναντηθεί η Φώφη Γεννηματά - iefimerida.gr

Με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών θα συναντηθεί η Φώφη Γεννηματά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα έχει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ των θεμάτων που πρόκειται να τεθούν είναι και το ζήτημα των εξοντωτικών- για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις- τραπεζικών προμηθειών στις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Η κυρία Γεννηματά έθεσε το θέμα αυτό και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Στουρνάρα στη συνάντηση που είχε χθες μαζί του και ο οποίος μάλιστα δεσμεύτηκε να ασχοληθεί άμεσα με το ζήτημα.

Οι προμήθειες που πληρώνουν οι επιχειρήσεις για τις τραπεζικές συναλλαγές, την ώρα μάλιστα που αυτές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της επιβολής των capital controls είναι ιδιαίτερα υψηλές και επιβαρύνουν υπέρμετρα τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα δε τις μικρομεσαίες.

Σημείωνεται ότι το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 1,5% και 3% ενώ το προβλεπόμενο από τον σχετικό Κανονισμό της ΕΕ κόστος, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 0,2% της αξίας της συναλλαγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ