Σταθερό φορολογικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων προανήγγειλε ο Γ. Σταθάκης - iefimerida.gr

Σταθερό φορολογικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων προανήγγειλε ο Γ. Σταθάκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος που θα συμβάλλει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας προανήγγειλε από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης αποκλείοντας ωστόσο τη μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων.

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει φορολογικός παράδεισος. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο των ευρωπαϊκών χωρών που διατηρούν υψηλούς φορολογικούς συντελεστές» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερωτήσεις για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Η ελληνική οικονομία δεν θα μετατραπεί σε οικονομία χαμηλού εργασιακού κόστους, όπως οι γειτονικές χώρες και οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί συντελεστές θα είναι στο μέσο όρο της Ε.Ε. ανέφερε τονίζοντας παράλληλα ότι αυτός είναι ένας όρος για την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Στη συνέχεια σχολίασε ότι «το μοντέλο που είχε εφαρμοστεί στη χώρα, στο πρώτο μνημόνιο, για γρήγορη συρρίκνωση των κρατικών δαπανών και μείωση μισθών στα επίπεδα γειτονικών χωρών δοκιμάστηκε και οδηγεί σε παρακινδυνευμένα μονοπάτια.»

Το αναπτυξιακό μοντέλο της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο

Παρουσιάζοντας το γενικότερο μακροοικονομικό κλίμα τόνισε ότι το αναπτυξιακό μοντέλο που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο του 2016 και συνέχισε ότι η υιοθέτηση των 48 προαπαιτούμενων της συμφωνίας του προηγούμενου καλοκαιριού και η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - στην οποία το δημόσιο θα συνεισφέρει μόνο 5,5 δις ευρώ έναντι των 25 δις ευρώ που είχαν προβλεφθεί αρχικά - επαναφέρουν τη σταθερότητα και την προοπτική στην οικονομία η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης εντός του Δεκεμβρίου.

Για την ελάφρυνση του χρέους, ο υπουργός ανέφερε ότι η εξομάλυνσή του, για την περίοδο μετά το 2022 , όπως προβλέπει η συμφωνία του καλοκαιριού εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει κρίση χρέους στο μέλλον. Όπως είπε ο υπουργός, με όλες αυτές τις παρεμβάσεις που σταθεροποιούν την οικονομία και την προώθηση σειράς μεταρρυθμίσεων όπως η απλοποίηση αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η διαμόρφωση φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, η υιοθέτηση νέου ηλεκτρονικού συστήματος δημοσίων συμβάσεων, η αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου αλλά και η υιοθέτηση μέτρων για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων - σημείωσε ιδιαίτερα την εφαρμογή σταθερού φορολογικού συστήματος για τους ξένους επενδυτές που θα ενταχθεί στο νέο αναπτυξιακό νόμο - «η Ελλάδα που βρίσκεται σε ένα ασταθές περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει πόλο σταθερότητας και ανάπτυξης» όπως σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στο θετικό τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση την επιβολή των capital controls που είχε ως αποτέλεσμα κλάδοι όπως ο τουρισμός και η μεταποίηση να μην επηρεαστούν καθόλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ