Ξεκίνησε η ανακεφαλαιοποίηση - 2,72 δισ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς - iefimerida.gr

Ξεκίνησε η ανακεφαλαιοποίηση - 2,72 δισ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με το ποσό των 10 δισ. ευρώ ξεκίνησε με την τράπεζα Πειραιώς να είναι η πρώτη που λαμβάνει την τονωτική ένεση ύψους 2,72 δισεκατομμυρίων.

Οπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πίτερ Σπίγκελ, ο ESM έδωσε την έγκρισή του για το ποσό των 2,72 δισ. ευρώ προς την τράπεζα Πειραιώς. Αυτή ήταν η πρώτη κίνηση από τα συνολικά 10 δισ. που αποτελούν μέρος της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Το διοικητικό συμβούλιο του ESM, αποφάσισε σήμερα την αποδέσμευση του ποσού των 2,72 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα και την τράπεζα Πειραιώς. Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από τα 10 δισ., ποσό το οποίο θα καλύψει την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και θα χρηματοδοτηθεί από τον μηχανισμό του ESM όπως είχε συμφωνηθεί στη συμφωνία του Αυγούστου», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ξεκίνησε η ανακεφαλαιοποίηση - 2,72 δισ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς | iefimerida.gr 0



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανακεφαλαιοποίηση τράπεζες ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ