Αυτό είναι το ημερολόγιο της Pirelli -Χωρίς γυμνό, με δυναμικές γυναίκες [εικόνες]

Κάποτε οι μήνες περνούσαν και τα supermodels, όπως η Κέιτ Μος, η Ζιζέλ Μπούντχεν, η Λάρα Στόουν και πολλά άλλα στέκονταν ολόγυμνα ή ημίγυμνα στις σελίδες του ημερολογίου. Ολα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Το ημερολόγιο της Pirelli γύρισε σελίδα και παρουσιάζει το νέο του είδος.

Οι γυναίκες που ποζάρουν για τους μήνες του 2016 επιλέχθηκαν βάσει των επιτευγμάτων τους. Είναι η πρώτη φορά που οι στάσεις των γυναικών δεν προκαλούν και η έλξη γι' αυτές προκύπτει για τα βιογραφικά τους και όχι για τις αναλογίες του.

Μετά την απόφαση του Playboy να δώσει τέλος στο γυμνό στις σελίδες του και η Pirelli κινείται στον ίδιο άξονα. Και τα δύο φαίνεται πως δίνουν πραγματική υπόσταση στη θεωρία πως υπάρχει κάμψη στη δημόσια αντικειμενοποίηση της γυναικείας σεξουαλικότητας.

Η ιδέα της φωτογράφου Ανι Λίμποβιτς περιστρεφόταν γύρω από «τους ρόλους που παίζουν οι γυναίκες, οι γυναίκες που έχουν επιτύχει κάτι».

«Ήθελα να κάνω ένα κλασικό σύνολο από πορτρέτα. Σκέφτηκα πως οι γυναίκες αυτές έπρεπε να δείχνουν δυναμικές, αλλά συνάμα φυσικές. Κι έτσι έγινε μία απλή φωτογράφηση στο στούντιο. Αυτό το ημερολόγιο είναι τελείως διαφορετικό», προσέθεσε η φωτογράφος.

Το νέο ημερολόγιο της Pirelli δια χειρός Ανι Λίμποβιτς:

Γιάο Τσεν, ηθοποιός (στο εξώφυλλο του ημερολογίου)

Ναταλία Βοντιάνοβα, μοντέλο & ιδρύτρια του Naked Heart Foundation

Κάθλιν Κένεντι, παραγωγός ταινιών

Αγκνες Γκουντ, συλλέκτρια Τέχνης (δεξιά) & Σάντι Ράιαν Χόουπ Γκούντ (αριστερά)

Σερένα Γουίλιαμς, τενίστρια

Φραν Λέμποβιτς, συγγραφέας

Μέλοντι Χόμπσον, πρόεδρος της Ariel Investments

Αβα ΝτιΒερνέ, σκηνοθέτης & σεναριογράφος

Τάβι Γκέβινσον, συγγραφέας & εκδότρια περιοδικού

Σίριν Νεσάτ, καλλιτέχνης

Γιόκο Ονο, καλλιτέχνης

Πάτι Σμιθ, μουσικός

Ειμι Σούμερ, κωμικός, συγγραφέας, παραγωγός, σκηνοθέτης & ηθοποιός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ