ΗΠΑ: Δεν χαρίζουμε τα SuperCobra στην Τουρκία - Τα πουλάμε - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Δεν χαρίζουμε τα SuperCobra στην Τουρκία - Τα πουλάμε

ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαψεύδονται οι χτεσινές πληροφορίες περί δωρεάν παραχώρησης του πολεμικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο ότι θα γίνει κανονική πώληση των τριών επιθετικών ελικοπτέρων προς την γειτονική χώρα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την πώληση με αντίτιμο 111 εκ. δολλαρίων τριών ελικοπτέρων τύπου AH-1W SuperCobra τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται από τους Αμερικανούς Πεζοναύτες. Όπως υποστηρίζει το Πεντάγωνο, η συγκεκριμένη συμφωνία γίνεται με στόχο την ενίσχυση του τουρκικού στρατού, με σκοπό την περιφερειακή ασφάλεια της περιοχής. Η Άγκυρα ζητούσε ελικόπτερα AH-1 SuperCobra για να αντικαταστήσει αυτά που έχει χάσει στην 27ετή σύρραξη με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Βάσει του σχεδίου της κυβέρνησης Ομπάμα οι Πεζοναύτες θα αποκτήσουν δύο τελευταίας τεχνολογίας επιθετικά ελικόπτερα τύπου Textron Inc Bell AH-1Z SuperCobra και τρία ελικόπτερα που βρίσκονται σε υπηρεσία θα παραχωρηθούν στην Τουρκία.Η Τουρκία ήδη χρησιμοποιεί ελικόπτερα τύπου AH-1W--είχε αγοράσει 10 την δεκαετία του 1990. Η πώληση θα ενισχύσει τις δυνατότητές της στο πεδίο των χερσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ειδοποίηση, που είναι υποχρεωτική βάσει του νόμου αλλά δεν σημαίνει ότι η οποιαδήποτε συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί.

Τέλος, στο πλαίσιο της συμφωνίας ο τουρκικός στρατός θα αποκτήσει επτά μηχανές της General Electric Co τύπου T700-GE-401, έξι ήδη εγκατεστημένες στα ελικόπτερα και μια εφεδρική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ