Συζητά την παράδοσή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ο Σάιφ Καντάφι - iefimerida.gr

Συζητά την παράδοσή του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ο Σάιφ Καντάφι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, ο γιος του ανατραπέντος κι εκλιπόντος λίβυου ηγέτη, βρίσκεται σε επαφή με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και δηλώνει ότι «είναι αθώος» για τις κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Το ΔΠΔ, το οποίο εδρεύει στη Χάγη, ανέφερε χτες ότι ήλθε --ανεπίσημα-- σε επαφή με τον Σάιφ αλ Ισλάμ, ενώ επιδιώκει τη σύλληψή του για κατηγορίες οι οποίες έχουν σχέση με τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος του ΔΠΔ, Λουίς Μορένο-Οκάμπο, είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι επαφές έγιναν μέσω ενδιάμεσων προσώπων και ότι ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι επιμένει στην αθωότητά του και θέλει να μάθει τί θα συμβεί εάν αθωωθεί.

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που συνδέονται με αυτόν οι οποίοι είναι σε επαφή με πρόσωπα που συνδέονται με εμάς, έτσι δεν έχουμε άμεση σχέση, είναι με τη βοήθεια μεσολαβητών», είπε ο Μορένο-Οκάμπο σε μια σύντομη συνέντευξή του μετά την άφιξή του στο Πεκίνο όπου αναμένεται να λάβει μέρος σε μια σύνοδο.

«Όμως εμπιστευόμαστε πάρα πολύ το πρόσωπο που βρίσκεται σε επαφή μαζί του από τη δική μας πλευρά. Λέει ότι είναι αθώος, θα αποδείξει ότι είναι αθώος, και κατόπιν ενδιαφέρεται να μάθει ποιές θα είναι συνέπειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ