Χάκερς απείλησαν να ρίξουν τα συστήματα 3 ελληνικών τραπεζών -Ζητούν λύτρα σε bitcoin - iefimerida.gr

Χάκερς απείλησαν να ρίξουν τα συστήματα 3 ελληνικών τραπεζών -Ζητούν λύτρα σε bitcoin

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λύτρα σε bitcoin ζητούν εδώ και λίγα 24ωρα χάκερς από τις ελληνικές τράπεζες για να μην ρίξουν τα συστήματά τους!

Από το Σάββατο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο θρίλερ, με χάκερς να ζητούν από ελληνικές τράπεζες ως λύτρα το ποσό των 700 bitcoin (250.000 ευρώ) για να μην ρίξουν τα πληροφοριακά τους συστήματα.

Για το θέμα έγινε, μάλιστα, και σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα κατά των χάκερς και να οχυρωθούν τα πληροφοριακά συσηματα των τριών ελληνικών τραπεζών.

Με το θέμα ασχολούνται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Τράπεζα της Ελλάδoς.

Οι χάκερς απειλούσαν με επίθεση τις τράπεζες ώστε να μην μπορούσαν να γίνουν συναλλαγές με το κοινό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χάκερς που πραγματοποιούν την επίθεση, προέρχονται από τη Ρωσία, είναι πάνω από 30 άτομα και ζητούν λύτρα σε bitcoin.
Οι αυτοαποκαλούμενοι "Armada Collective” είναι μια νέα ομάδα χάκερ που προχωρά σε ηλεκτρονικούς εκβιασμούς ζητώντας λύτρα σε bitcoin.

Ουσιαστικά, η Armada Collective απειλεί τους στόχους της με επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης (γνωστές ως Distributed Denial of Service Attack ή DDoS), προκαλώντας κατάρρευση μιας υπηρεσίας μέσω αποστολής υπερβολικά μεγάλου αριθμού ψεύτικων αιτήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χάκερς Bitcoin
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ