Βόρνεο: Ένα ατμοσφαιρικό θαλασσινό ταξίδι πάνω στη σκηνή [εικόνες]

Η ευρηματική θεατρική ομάδα Mannschaft, ανεβάζει ένα ολοζώντανο θεατρικό ταξίδι στο νερό, εμπνευσμένο από μια νουβέλα του Τζόζεφ Κόνραντ [εικόνες]

Υπόθεση: Ο υποπλοίαρχος Κρεγκ καταφτάνει με ένα ατμόπλοιο στη Βομβάη αποφασισμένος να εγκαταλείψει μια και καλή το επάγγελμα του ναυτικού και να επιστρέψει μετά από χρόνια στην πατρίδα και την οικογένειά του. Όμως του γίνεται μια πρόταση από τον λιμενάρχη να διοικήσει ο ίδιος, για πρώτη του φορά, ένα πλοίο, ένα γέρικο σκαρί με το όνομα Οτέγκα και να το πάει στο νεκροταφείο καραβιών της χώρας προέλευσής του.

Ο Κρεγκ δέχεται τη θέση του καπετάνιου, αναβάλλοντας τον γυρισμό του στην πατρίδα, παρ’ όλο που οι οιωνοί (το γέρικο καράβι, ο προηγούμενος καπετάνιος του που πέθανε στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το άρρωστο πλήρωμα) δείχνουν πως το ταξίδι δεν θα έχει αίσιο τέλος.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξεσπά μια άγρια καταιγίδα που οδηγεί το καράβι και το πλήρωμα σε μια ξέρα, πλησίον ενός άγνωστου νησιού, κάπου στον Τροπικό. Εκεί, ναύτες και καπετάνιος, βλέπουν τις μέρες να περνούν, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες και περιμένοντας την παλίρροια να έρθει και να τους βγάλει ξανά στη θάλασσα.

Πηγές έμπνευσης γι αυτό το έργο αποτέλεσαν το λιμπρέτο του της όπερα Ιπτάμενος Ολλανδός, του Ρίχαρντ Βάγκνερ και η «Γραμμή Σκιάς», μια νουβέλα του Τζόζεφ Κόνραντ.

Ηθοποιοί: Βίκυ Λέκκα, Βίκυ Τριανταφύλλου/ Μαριάννα Λάζαρη, Τώνια Ράλλη, Μελαχρινός Βελέντζας, Δανάη Ντέμου, Αριάδνη Μιχαηλάρη, Ξανθή Σπανού, Βίβιαν Πανταζή. Video art: Παναγιώτης Λαμπής, Τώνια Ράλλη.

Η παράσταση
«Βόρνεο», της ομάδας Mannschaft
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σίμωνας
Θεατρική Σκηνή «Rabbithole»: Γερμανικού 20, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5249903
Παίζεται: Παρασκευή (21:15), Σάββατο (21:15), Κυριακή (20:00)
Διάρκεια: 120 λεπτά
Εισιτήρια: 5 έως 12 ευρώ
Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ