RT: Η Τουρκία σταμάτησε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους - iefimerida.gr

RT: Η Τουρκία σταμάτησε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα έχουν σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24.

Προηγουμένως, οι παραβιάσεις πραγματοποιούνταν σε καθημερινή βάση και ανέρχονταν σε χιλιάδες ετησίως. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από διπλωματική πηγή στην Αθήνα, την οποία επικαλείται το RIA Novosti, σύμφωνα με το RT.

Η τελευταία φορά, που είχαν εντοπισθεί τουρκικά πολεμικά στον ελληνικό εναέριο χώρο ήταν στις 25 Νοεμβρίου, όταν έξι αεροσκάφη πέρασαν σε αυτόν.

Οι παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών είναι ένας σταθερός «πονοκέφαλος» για την Αθήνα, με τις δύο χώρες να εξακολουθούν να έχουν εδαφικές διαφορές, όπως σημειώνει το RT.

Το 2014 ήταν η χρονιά που σημαδεύτηκε από την απότομη αύξηση των παραβιάσεων του ελληνικού ουρανού από την τουρκική πολεμική αεροπορία, με τα περιστατικά να αγγίζουν τα 2.244.

Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2015, οι παραβιάσεις αγγίζουν τις 1.233, συμπεριλαμβανομένων 31 πτήσεων πάνω από την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Τον Νοέμβριο, πριν την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, είχαν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 50 παραβιάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ