Οι Anonymous κατηγορούν εταιρεία της Silicon Valley για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος [εικόνα] - iefimerida.gr

Οι Anonymous κατηγορούν εταιρεία της Silicon Valley για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιχείρηση της Silicon Valley ενισχύει το Ισλαμικό Κράτος να επιταχύνει και να βελτιώσει την ασφάλεια στις ιστοσελίδες του. Αυτο τουλάχιστον ισχυρίζονται οι Anonymous.

Οι χάκερς-ακτιβιστές, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι κήρυξαν κυβερνοπόλεμο στο ISIS, αποκαλύπτοντας εκατοντάδες λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Twitter.

Σύμφωνα, λοιπόν, με του Anonymous, η CloudFlare προστατεύει προ-μαχητικές ιστοσελίδες. Η startup παρέχει υπηρεσίες σε περίπου 4 εκατ. πελάτες, επιταχύνοντας την φόρτωση της σελίδας τους και «υπερασπίζοντας» αυτές από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Αυτό σημαίνει πως αν οι Anonymous επιχειρήσουν να «ρίξουν» την ιστοσελίδα, η CloudFlare θα τους σταματήσει.

Πρόσφατη έκθεση κατηγορεί την εταιρεία για προστασία 40 ιστοσελίδων που συνδέονται με την τρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένων 37 που προπαγανδίζουν.

«Για ακόμα μια φορά η CloudFlare παρέχουν υπηρεσίες σε ιστοσελίδες του προ-Ισλαμικού Κράτους. Αισχρό.», έγραψαν οι Anonymous στο Twitter.

Οι Anonymous κατηγορούν εταιρεία της Silicon Valley για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο Μάθιου Πρινς, συνιδρυτής της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος, τόνισε πως θα υπήρχε κανένα όφελος από την υποστήριξη μια τρομοκρατικής ομάδας.

«Είναι δύσκολο να πάρει κανείς στα σοβαρά, αυτή την ανάλυση από παιδιά, που κάθονται στην πολυθρόνα τους», είπε στο The Register.

Παράλληλα, προσέθεσε πως αν οι αστυνομικοί και οι ομοσπονδιακές αρχές έρθουν στα γραφεία τους στο Σαν Φρανσίσκο τότε θα συνεργαστούν.

«Ακόμα και αν ''φιλοξενούσαμε» sites για την ISIS, δεν θα υπήρχε καμία χρησιμότητα για εμάς», δήλωσε ο Μάθιου Πρινς και συνέχισε: «Θα πρέπει να φανταστώ εκείνους τους ανθρώπους, που κλέβουν πιστωτικές κάρτες, κάτι που θα ήταν αρνητικό για εμάς».

Το 2013, η εταιρεία αντιμετώπιζε παρόμοιες κατηγορίες με διαδικτυακό τόπο, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ anonymous εταιρεία Silicon Valley Isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ